עובדים חייבים לחזור הביתה בשלום: כך נשמור על בטיחות בעבודה
עודכן ב:28/04/2025
ב-28 באפריל יצוין בישראל יום הבטיחות והבריאות בעבודה הבינלאומי – תזכורת כואבת לכך שתאונות עבודה בארץ ובעולם גובות מדי שנה עשרות קורבנות וגורמות לפציעות קשות לאלפי עובדים נוספים. עבור רבים, יום זה מסמן הזדמנות לבדוק מחדש את ניהול הבטיחות בארגון, הנהלים, לשפר את אמצעי הבטיחות ולוודא שהמקום שבו הם מבלים את רוב שעות היום אינו מסכן את חייהם.
המחיר הכבד של רשלנות בטיחותית
על פי נתוני המוסד לבטיחות ולגהות, מדי שנה מתרחשות בישראל עשרות תאונות עבודה קשות, רבות מהן עם תוצאות קטלניות. ענף הבנייה הקטר שמניע את הכלכלה והפיתוח ממשיך להיות מהקטלניים ביותר, עם עשרות עובדים שנהרגים מנפילות מגובה, פגיעת חפצים ושימוש לקוי בציוד מיגון אישי בעבודה. גם בתעשייה, במסחר ובשרותים נפגעים עובדים בתאונות קשות, בעיקר בשל התעלמות מהנחיות בטיחות או חוסר פיקוח מצד המעסיקים.
אך מעבר לאובדן חיי אדם, לתאונות העבודה יש גם מחיר כלכלי כבד: אובדן ימי עבודה, פגיעה בפריון, פיצויים כספיים אדירים ותביעות משפטיות שעלולות לערער עסקים שלמים. במדינות רבות בעולם, חברות שכשלו באכיפת כללי בטיחות נקנסו במיליוני דולרים או נסגרו לחלוטין. בישראל, החמרת האכיפה בשנים האחרונות עדיין לא הצליחה למזער את התאונות בעבודה – מה שמעלה את הצורך בשינוי גישה.
כך ניתן למנוע את התאונה הבאה
זיהוי מוקדם של סכנות – לא מחכים לאסון הבא
בכל מקום עבודה, בין אם זה מפעל, אתר בנייה או משק חקלאי, יש לבצע סקר סיכונים תקופתי. לזהות את הסיכונים ולמזער אותם ואת המפגעים ולטפל בהם. לבדוק האם הציוד כשיר ועומד בתקן?, האם העובדים עברו הדרכה ויודעים כיצד לפעול במקרה חירום? זיהוי מוקדם של סכנות מאפשר להתמודד איתן לפני שהן הופכות לטרגדיה.
חובת ההכשרה והפיקוח – לא רק על הנייר
עובד שלא קיבל הכשרה מספקת הוא עובד מסוכן לעצמו ולסובבים אותו. לכן, יש לוודא שכל עובד עובר הדרכה יסודית ומכיר את הסיכונים והדרכים למזעורם לפני שהוא מתחיל בעבודה ומתמודד עם ציוד כבד, עבודה בגובה או חומרים מסוכנים. לצד זאת, חשוב שהמנהלים בכלל הרמות בארגון יפקחו באופן קבוע על יישום הנהלים, הוראות העבודה וההנחיות – כי אם אלו לא נאכפים הם שווים כקליפת השום.
תרבות בטיחות – לא רק קסדה ומשקפי מגן
בטיחות היא הרבה מעבר לציוד מגן אישי – היא חשיבה, גישה ותרבות. בארגונים שבהם העובדים חוששים לדווח על טעויות, כשלים וסיכונים, שבהם הדרכות אינן מתקיימות או שלא קיימת תרבות לשיפור ומזעור הסיכונים, הפוטנציאל לתאונות בעבודה עולה משמעותית. לכן, כל מקום עבודה צריך לטפח תרבות בטיחות אמיתית, שבה כל עובד מרגיש שותף להצלחה, מחויב לדווח על ליקויים, טעויות, כשלים ולפעול על פי הנהלים.
שימוש בציוד תקני בלבד – לא חוסכים על החיים
מעסיקים רבים נוטים לרכוש ציוד בטיחות זול ולא תקני, מתוך רצון לחסוך בעלויות. בפועל, המחיר יקר כפליים, עובד שנפגע נעדר מעבודתו, הפריון יורד, מקום העבודה עסוק בחקירות וטיפול באירוע וההוצאות עולות וגדלות. ציוד לא תקין – בין אם זה רתמות עבודה בגובה, נעלי בטיחות, קסדות או מסכות – עלולים להיות הגורמים לתאונה הבאה.
המבחן האמיתי של המעסיקים
תאונות עבודה אינן קורות בגלל "חוסר מזל" – הן קורות כי מישהו לא עשה את מה שצריך. זה יכול להיות מנהל שלא סיפק הכשרה או את האמצעים הנדרשים לביצוע המטלה, עובד שהתעלם מהוראות העבודה ודגשי הבטיחות, או תרבות ארגונית שלא שמה את הבטיחות בראש סדר העדיפות והניהול הלקוי שהוביל להתרחשות התאונה.
לכן, האחריות היא של כולם:
- המעסיקים – לוודא שכל עובד מקבל את כל הכלים לעבודה בטוחה, את ההכשרה, את ציוד המיגון האישי, את התנאים המאפשרים סביבה בטוחה ואת היכולת לדווח על סיכונים, כשלים, אירועי כמעט ונפגע ולתחקר כדי להשתפר
- העובדים – לגלות אחריות אישית, לעבוד על פי ההוראות והנהלים, להיות שותפים ולדווח על מפגעים וליקויים
בטיחות היא חשיבה איך לבצע את המטלה במקצועיות, באיכות וללא פגיעה
כפי שמדגיש ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגהות:
"בטיחות היא תרבות של ארגון הרוצה להצליח בעסקים, במכירות, בשרות, בהעלאת הפריון והגדלת הרווחים. בטיחות היא דרך חיים של ההנהלה ושל העובדים יחד בשותפות שמקדמת את הארגון להצטיין ולהצליח ולהיות מספר 1 בתחומו. טעויות הגורמות לתאונות ניתן למנוע ולמזער את התוצאה, זאת כאשר מקום העבודה שם על השולחן את כל הליקויים והתקלות ומתחקר אותם כדי להשתפר ולמנוע את האירוע הבא. האחריות לבטיחות היא של כולם מהמנכ"ל ועד לאחרון העובדים הזוטרים, הבטיחות מתחילה מהיום הראשון שהעובד נקלט ומשתפרת מיום ליום. אני מזמין את המעסיקים להיעזר ללא עלות במדריכי המוס"ל לאבחון סיכונים ולקבל חניכה בדרכים למזעורם".