כניסה הרשמה צור קשר

חדשות

113 שנה לטביעת הטיטאניק: כך לא תגמרו כמו דה קפריו

 

עודכן ב:15/04/2025

 

האסון שהתרחש לפני 113 שנה, עם טביעת ה"טיטאניק" ב-15 באפריל 1912, נשאר אחד מהאירועים הטראגיים ביותר בהיסטוריה הימית. מאות נוסעים איבדו את חייהם, והמקרה לא רק שזעזע את העולם, אלא גם גרם למהפכה בתחום הבטיחות הימית כולנו מכירים את דמותו של ליאונרדו דה קפריו, ששיחק את "ג'ק" בסרט המפורסם, אך כדי למנוע את "הסוף" הזה – עלינו ללמוד את כללי הבטיחות הימית הנכונים ולהקפיד עליהם.

לרגל 113 שנה לטביעת הטיטאניק, הנה כמה כללי בטיחות ימית שניסחו מומחי המוסד לבטיחות ולגהות, שיבטיחו את בטיחותכם בעבודה בסביבה ימית.

1. השתמשו בציוד מגן אישי
הבסיס לכל פעילות ימית בטוחה הוא ציוד מגן אישי. אין להמעיט בחשיבות של חגורת הצלה מתנפחת, נעלי בטיחות מונעות החלקה, כפפות מגן ומשקפי שמש. לא משנה אם אתם על סיפון ספינה או פועלים בסביבה פתוחה, הציוד הזה יכול להציל חיים.
בנוסף, מומלץ להימנע מהליכה באזורים רטובים או חלקים, לשמור על יציבות תנועה ולבצע פעולות עגינה וקשירה בזהירות רבה, תוך שמירה על מרחק מחבלים תחת מתח.

2. נפילות וטביעות – היזהרו משפת הסיפון
אחת הסיבות העיקריות לתאונות ימית היא נפילות, במיוחד כאשר עוברים מספינה לספינה או נכנסים לנמל. במקרים כאלה, חובה לוודא נקודות אחיזה, להיעזר במעקים, כבש יציב או סולם תקני. הימנעו מקפיצה ישירה למים, עליכם להשתמש באמצעי ירידה בטוחים.
אל תשכחו גם להימנע ממשיכה או דחיפה פתאומית של חבלים, שכן אלו יכולים להוביל לאיבוד שיווי משקל ולתאונה.

3. הימנעו מהתנגשות – שמרו על מרחק
גם אם אתם נמצאים על כלי שיט קטן, עליכם לשמור מרחק בטוח מאוניות גדולות ולמנוע כניסה לשטחים מוגבלים. שימור קשר רציף עם צוות האונייה באמצעות מכשירי קשר VHF חיוני להימנעות מעימותים עם כלי שיט אחרים. כמו כן, תמיד כדאי ללבוש בגדים זוהרים במקומות עם ראות נמוכה.

4. בטיחות בעבודה עם חבלים וציוד עגינה
כאשר אתם עובדים עם חבלים וציוד עגינה, הקפידו לבדוק את כשירות החבלים, הכבלים והרתמות לפני כל שימוש, וודאו שאין קרעים או שחיקה. השתמשו בכפפות מגן בעת עגינה וניתוק, כדי למנוע פציעות חמורות ממגע עם חבלים משתחררים.

5. בטיחות בעת עבודה עם סירות וגוררות
כאשר אתם עוסקים בהובלת אוניות, חשוב לשמור על השמיעה ולהשתמש בציוד מגן אישי מפני רעש מזיק מעל 85 db, כמו מגיני אוזניים. תקשורת מתמדת בין צוותי הספינות השונות יכולה למנוע תאונות, ויש להיזהר במיוחד מחבלי גרירה בעת מתיחתם.

6. מניעת חשיפה לחומרים מסוכנים
במהלך העבודה, יש לוודא שהאזורים מאווררים כראוי למניעת שאיפת אדי דלק ושמן מנוע. הימנעו ממגע ישיר עם כימיקלים מסוכנים, במיוחד בעת פריקה וטעינה של מטענים.

7. בריאות ותנאי עבודה נאותים
עבודה בסביבה ימית יכולה להיות מאתגרת מבחינת תנאי בריאות, ולכן חשוב לשמור על שעות עבודה מאוזנות ולהימנע מעבודה ממושכת במשמרות ארוכות, אם מרגישים עייפות חשוב לעצור לשבת ולנוח. חשוב לדאוג לתרגילים לעיניים ולגוף ולספק מים ומזון בזמן למניעת עייפות.

8. נוהל חירום וטיפול בתאונות
כל עובד ימי צריך לדעת כיצד לפעול במצב חרום ולבצע פעולות חילוץ והצלה, כולל שימוש בציוד עזרה ראשונה. במקרה של תאונה, יש להודיע מיידית לרשויות הנמל ולפעול לפי הנחיות הבטיחות.

ד"ר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגהות מסכם:  "הבטיחות בים כמו הבטיחות ביבשה או באוויר היא חלק בלתי נפרד מההצלחה, מהמקצועיות ודרך הפעולה בסביבה ימית. שמירה על הוראות העבודה, הנחיות הבטיחות, כשירות הציוד, שימוש בציוד מגן אישי, שמירה על תקשורת וקשר רציף הם הבסיס להצלחה כדי למנוע תאונות עבודה ולשמור על חיי אדם."

 

שלח להדפסה