כניסה הרשמה צור קשר

פרויקט "העצמת ממונים" – מחזורים חדשים

 

עודכן ב:18/03/2013

 

התוכנית "ממונה בטיחות כמוביל ארגוני לקידום הבטיחות במקום העבודה - פרויקט העצמת ממונים" נמשך בהצלחה. שני מחזורים חדשים יפתחו באפריל 2013.

במסגרת הפרויקט החדשני רוכשים ממוני הבטיחות כלים מתחום מדעי ההתנהגות כלי ניהול, מיומנויות התנהגות ומיומנויות חברתיות שונות, הנדרשות לממוני הבטיחות (מעבר למיומנויות מקצועיות) לצורך מילוי תפקידם בהצלחה. התוכנית מיועדת לממוני בטיחות בעלי ותק של שלוש שנים לפחות, שהינם עובדי הארגון (לא ממונים חיצוניים).

הלימוד מתקיים באמצעות מתכונת של הנחיית קבוצה ומפגשים אישיים לצד לימוד עמיתים.

12 מפגשים קבוצתיים (השתתפות - חובה) ושני מפגשים אישיים (מעין Coaching – לא חובה).

מתוך דברי המשתתפים:

מוטי תפילין – מגה קמעונאות:

"הידע המקצועי שכל אחד מאיתנו רכש במהלך השנים בהכשרות השונות, אינו מספק ללא ההעצמה אותה רכשנו במהלך הסדנא: למדנו להתבונן מזוויות שונות ממה שהיינו רגילים לראות את עצמנו ותפקידנו באור אחר. פיתחנו את היכולת לתקשר טוב יותר עם השותפים לעבודה." "אצלי, אישית, השינוי היה מדהים - ואכן ניכרת ירידה בכמות התאונות. הגופים השונים משקיעים משאבים, כספים ומאמצים בפרויקטים לקידום נושא הבטיחות. לדעתי סדנא זו, הבוחרת להשקיע דווקא במשאב האנושי, ממונה הבטיחות, הגורם המשפיע ומעצב את התחום בשטח, מצדיקה עצמה, ומניבה תועלת רבה בצורה ישירה ומהירה."

"בסיום הסדנא ביקשנו, ביקשנו, ושוב ביקשנו להמשיך ולתחזק את הסדנא המדהימה."

יצחק עמר – מחלבת טנא נגה:

"הסדנה נוהלה באופן מאוד מקצועי ופרקטי, ונגעה לליבת העשייה של ממוני הבטיחות בכלל, ולמיקוד בקשיים שיש לממוני הבטיחות בניהול הבטיחות במקומות עבודתם." "בסדנא רכשתי כלים רבים ומגוונים להתמודד עם קשיים עם הממשקים השונים בעבודתי, הן דרך המדריכות והן דרך עמיתיי, שכל אחד בדרכו סיפר כיצד הוא מחולל את השינוי באישיותו ובהרגליו על מנת ליעל את עבודתו ואת רמת הבטיחות בכלל."

"לדעתי הסדנא הינה חובה לכל ממונה בטיחות בכל אתר, מאחר והינה מקנה כלים יחודיים לניהול הבטיחות באירגונים, ומסייעת לממוני בטיחות להתגבר על קשיים ומכשולים."

רון יערי – שלדות:

"קורס זה תורם רבות למקצועיות שלנו, עוזר לנו לשנות תהליכים אצלנו – כבני אדם - וכמובן להשפיע על הסובבים אותנו במקומות העבודה. בזכותכם התחלנו להבין ולראות בעין אחרת את עצמנו כפרט ואת הסביבה ככלל."

"הקורס הינו מקצועי, ברמה גבוהה, ונותן כלים רבים להתמודדות שלנו עם עצמנו ועם הסובבים אותנו - למרות ההתנגדויות שקיימות בארגון."

מתוך משוב שנתנו המשתתפים בשני המחזורים הראשונים על התוכנית:

  • מעל 95% מהמשתתפים הודיעו כי יהיו מעוניינים להשתתף בתוכנית המשך.
  • 93% מהמשתתפים מדווחים כי תכני התוכנית רלוונטיים מאוד לנושאים עימם מתמודד ממונה הבטיחות בתפקידו.
  • 93% חשים כי הכלים שלמדו בתוכנית ישרתו אותם במסגרת תפקידם.
  • כל המשתתפים מדווחים כי קיימת חשיבות רבה/רבה מאד לשימוש בלמידת עמיתים.
  • כל המשתתפים מדווחים כי התוכנית תרמה להם לחיזוק תחושת המסוגלות העצמית.

להלן מקצת מן הנושאים שיכללו במסגרת המפגשים: תפיסת תפקיד, מעמדו של ממונה הבטיחות, טיפול בהתנגדויות, מיומנויות תקשורת, ניהול עצמי, מחשבה מייצרת מציאות, טכניקות להפחתת לחץ ועוד.

המשתתפים נבחרים לאחר ראיון התאמה אצל מנחות התוכנית. מספר המקומות מוגבל!

הפרויקט הוא יוזמה של לבנת כהן מהמוסד לבטיחות ולגהות ושל מר זאב פוטרמן - נציג התאחדות התעשיינים בישראל בנושא בטיחות ובריאות בעבודה. הפרויקט ממומן על ידי ''''קרן מנוף'''' במוסד לביטוח לאומי, בשיתוף התאחדות התעשיינים בישראל והמוסד לבטיחות ולגהות.

לרשמים מביקור במפעלים נשר והנסון ישראל שערכו המשתתפים במחזור הראשון.

לפרטים נוספים יש לפנות אל:
לבנת כהן - מנהלת מחלקת פסיכולוגיה ארגונית במוסד לבטיחות ולגיהות טל'''' 03-5266462.
ארז דוידוביץ - רכז בנושא הגורם האנושי בבטיחות טל'''' 03-5266461.    

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 05.06.2024

 

שאלה:

האם מנהל עבודה בבנייה חייב להיות נוכח כל הזמן באתר?

 

התשובה:

הדרישה לחובת נוכחות של מנהל עבודה באתר נדרשת בהתאם לתקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בניה), 1988. תקנות 2-5 מפרטות את הדרישות למינוי מנהל עבודה בבנייה וחובת נוכחותו.

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע