בחג - משגיחים על הילדים באופן פעיל
עודכן ב:25/09/2011
מנתוני ארגון ''בטרם'' לבטיחות ילדים (הלקוחים מתוך פניות למיון של 6 בתי חולים ברחבי הארץ) עולה, כי בחגי תשרי של שנת 2010 נרשמה עלייה במספר הפניות של ילדים יהודים לחדרי המיון בישראל בגין היפגעות בנפילות/חבלות/חתכים (82% מכלל הילדים היהודים שפנו למיון בגין היפגעות בחגי תשרי בהשוואה ל - 71% של פניות למיון בגין נפילות במהלך כל השנה) ובכוויות (עליה של פי 2 במספר הפניות למיון בגין כוויות בחגי תשרי בהשוואה למספר הפניות בגין כוויות במהלך השנה).
בראש השנה נרשמת עלייה בפניות למיון בגין היפגעות מחדירת גופים זרים (פי 1.6 ביחס לשאר ימות השנה).
באשר לגיל הילדים הנפגעים, היקף ההיפגעות בתקופת חגי תשרי עלה ב - 2010 ב - 15% בגילאי 14-8 בהשוואה לשאר השנה. עוד עולה מהנתונים, כי 29% מהילדים שפנו למיון בגין היפגעות בראש השנה היו בקבוצת הגיל שבין 3-0 שנים; 23% בגילי 7-4; 25% בגילי 11-8; 12% בגילי 15-12; 12% גילי 18-16.
ביום כיפור38% מכלל הילדים שפנו למיון שפנו למיון בגין היפגעויות היו בגילי 11-8; ובסוכות 35% מהילדים שהגיעו למיון בגין היפגעויות היו בקבוצת הגיל 3-0.
באשר להשגחת ההורים, הנתונים מצביעים על כך, כי שיעור ההיפגעויות בהם לא היה אף מבוגר שראה את הילד הנפגע עולה כמעט פי 2 בהשוואה לשאר ימות השנה. אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון ''בטרם'' לבטיחות ילדים קוראת להורים להשגיח על ילדים צעירים השגחה פעילה - להיות איתם בקשר עין ובטווח נגיעה מהם, להרחיק מאכלים ומשקאות חמים מילדים קטנים, לא להגיש לתינוקות ולפעוטות מאכלים שאינם מתאימים ליכולות הלעיסה והבליעה שלהם.
בטיחות במטבח ובהגשת מאכלים חמים -
|
בזמן הבישול מומלץ להשתמש במבערים האחוריים של הכיריים |
|
מפנים את ידיות כלי הבישול לכיוון הקיר |
|
לא משאירים סירים חמים, שתייה חמה או כל אוכל חם אחר בקצה השיש |
|
מרחיקים קומקומים, מחמים ופלטות חימום מקצה השיש |
|
מניחים כלי קיבול במרכז השולחן |
|
לא מניחים כוסות עם שתייה חמה על מפות, הניתנות למשיכה על ידי פעוטות |
|
בסעודות החג, מומלץ להושיב תינוקות ופעוטות ליד ההורים, או אדם מבוגר |
|
הגשת מאכלים חמים (במיוחד מרק רותח) - מומלץ למזוג לצלחות אישיות, ולא להניח את כלי ההגשה על השולחן. |
למניעת חנק בילדים קטנים: אין להגיש לילדים צעירים מאכלי חג העלולים לסכן אותם. ילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. מאכלים שאינם מומלצים לאכילה לילדים מתחת לגיל חמש: דגים, פירות קשים, רימונים, תמרים, אגוזים ושקדים.
מקור:
אתר ארגון בטרם