כניסה הרשמה צור קשר

שכיחות העברת טפילי בביזה בעירויי דם עולה עם השנים בארה"ב

 

עודכן ב:26/09/2011

 

טפילים מהסוג בבזיה, מועברים על ידי קרציות, והמאכסנים הטבעיים של הטפיל הם מכרסמים, מיני צבאים ואף כלבים. הטפיל עובר מחזור חיים במאכסן הטבעי, מדביק שוב קרציות, עובר מחזור התפתחות נוסף בקרציה, מגיע לבלוטות הרוק ומשם ל"קרבנות" נוספים, ביניהם האדם.ההדבקה גורמת אנמיה, חום, צמרמורות ועייפות, ובמקרים קשים גם אי ספיקת אברים ומוות.

בחודש ספטמבר 2011, פרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב, מעקב של 31 שנה אחר שכיחות ההדבקות בטפיל זה. הטפיל מוכר כמזהם הנישא בדם, ועלול להדביק אנשים המקבלים עירויים. מתוך 162 מקרי הדבקה בבזיה עקב עירוי דם שתועדו משנת 1979 עד 2009, 80% התרחשו בשנים 2000-2009, דבר המעיד על עליה בשכיחות ההדבקות.

החוקרים מציינים ששכיחות ההדבקות בטפיל זה גבוהה בהרבה מזו של מלריה, שלגביה תועדו באותה תקופה 49 מקרי הדבקה עקב עירוי דם מהם רק חמישה בשנים 2000-2009. מחקר אחר הצביע על רגישות מוגברת של תינוקות שנולדו טרם זמנם, ואיתר שתי מנות דם נושאות טפילים שגרמו לשבע הדבקות בתינוקות.

ככל שמשקל התינוק היה נמוך יותר, כך עלתה רגישותו ללקות במחלה. חוקרי המרכז קוראים ליישום דרכים לגילוי ומניעה של הדבקות בבזיה עקב עירוי דם.

עוד מידע בתחום בטיחות וגיהות ביולוגית ניתן למצוא במדור המיוחד שבאתר

מקור:
ד"ר איתן ישראלי ע"פ
http://www.foxnews.com/health/2011/09/06/cdc-tick-borne-parasite-infecting-blood-supply/?test=latestnews

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 05.11.2024

 

שאלה:

האם נדרש סימון אזהרה לדלתות זכוכית?

 

התשובה:

דלתות/מחיצות מזכוכית שקופה עלולות להוות סיכון בטיחותי.הזכוכית שבירה ועלולה להתנפץ לחלקים ולרסיסים מסוכנים כאשר נחבט בה גוף אדם.

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע