כניסה הרשמה צור קשר

חוברת כיס עם הנחיות בטיחות עבור נהגים שמובילים חומרים מסוכנים

 

עודכן ב:22/09/2011

 

חוברת כיס הובלת חומרים מסוכניםהמוסד לבטיחות ולגיהות, המוביל את נושא הבטיחות והבריאות בעבודה בישראל, הנפיק חוברת כיס עבור נהגים שמובילים חומרים מסוכנים, ובה הנחיות וכללים המיועדים לסייע בשמירת בטיחותם ובטיחות הסביבה.

החוברת, הנכנסת בקלות לכל כיס ותא, מספקת מידע בשפה פשוטה ובהירה, עם ציורים צבעוניים של סימני האזהרה הקיימים.   החוברת הודפסה, והיא מחולקת על ידי מדריכים מהמוסד לבטיחות ולגיהות בקורסים שמתקיימים לנהגים מובילי חומרים מסוכנים.

ניתן גם לרכוש את החוברת במחלקת ההפצה של המוסד לבטיחות ולגיהות, מגדלי הים התיכון, רח'' הים 2 בת- ים טל: 6575147 03פקס: 6575148 03

ישראל שרייבמן, מ"מ מנהל המוסד לבטיחות ולגיהות, אומר: "מדי שנה נפגעים עשרות אנשים בתאונות עבודה שמעורבים בהן חומרים מסוכנים, כשבחלק גדול מהמקרים מדובר בחוסר מודעות לסכנות הבטיחותיות והבריאותיות. אנו פועלים ללא לאות על מנת להעביר את הידע שלנו לכולם, וחוברת הכיס החדשה היא אחת הדרכים לעשות כן. ההנחיות והעצות שנכתבו בחוברת על ידי מיטב המומחים ואנשי המקצוע, יש בהן את היכולת להציל חיים".

בין ההנחיות שמופיעות בחוברת, ניתן למצוא את הפעולות שיש לבצע במקרה חירום או תאונה:

  • הפעל בלמים, דומם מנוע ונתק את המצבר באמצעות המתג הראשי (אם מותקן כזה ברכב).
  • אל תפעיל ואל תשתמש במקורות פוטנציאליים לניצוץ ובמיוחד: אל תעשן ואל תפעיל ציוד חשמלי שלא פעל קודם (אורות מהבהבים יופעלו אך ורק אם ידוע לך שהם מותאמים לעבודה בסביבה עם אווירה נפיצה).
  • דווח לשירותי החירום. מסור את מירב המידע שברשותך לגבי התאונה/מקרה החירום, החומרים המסוכנים המעורבים בהתאם לנסיבות, וכמובן – את המיקום.
  • עם הירידה מהרכב, לבש אפוד זוהר ומקם את סימון האזהרה (המשולש האדום/הזוהר) בהתאם לחוק.
  • עליך לבצע את כל הפעולות הנדרשות, המוטלות עליך, על-פי תקנות התעבורה, בעצירה בלתי מתוכננת של הרכב, בין היתר – אבטחת הרכב מפני תזוזה בלתי צפויה.
  • הכן את מסמכי ההובלה להצגה לצוות החירום שיגיע לזירה.
  • אל תדרוך/אל תיגע בחומרים המסוכנים שנשפכו. הימנע משאיפת עשן, אדים ואבק על ידי בחירת מיקומך במעלה הרוח. השתמש בציוד מגן הנמצא ברכב, כנדרש.
  • אם הפעולה לא מהווה סיכון והיא מתאימה למצב, השתמש במטפה אש לכיבוי שריפות קטנות/התחלתיות בצמיגים, בבלמים ובתא המנוע.
  • אסור לנהג ולאנשי צוות אחרים המובילים חומרים מסוכנים לטפל בדליקה לאחר שהאש אחזה במטען.
  • אם הפעולה לא מהווה סיכון והיא מתאימה למצב, השתמש בציוד הנמצא ברכב והמיועד לעצור דליפה של חומר מסוכן ולמנוע את הזרמת החומר המסוכן לסביבת מקורות מים או למערכת הביוב (לדוגמא: שרוולי ספיגה).
  • התרחק ודאג להרחקת אנשים אחרים מאזור התאונה או התקלה והישמע להנחיות שירותי ההצלה.
  • הסר בגדים וציוד מזוהמים וסלק אותם בצורה בטוחה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות, ללא תשלום וללא כל התחייבות.

ניתן לפנות למרכז המידע למספר: 9394* מכל טלפון, או דרך האתר

 

מקור:
אנדרי מטיאס, מנהל אגף הסברה, פרסום והוצאה לאור, המוסד לבטיחות ולגיהות

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 05.11.2024

 

שאלה:

האם נדרש סימון אזהרה לדלתות זכוכית?

 

התשובה:

דלתות/מחיצות מזכוכית שקופה עלולות להוות סיכון בטיחותי.הזכוכית שבירה ועלולה להתנפץ לחלקים ולרסיסים מסוכנים כאשר נחבט בה גוף אדם.

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע