כניסה הרשמה צור קשר

שיתוף פעולה בין חברה ישראלית לקוריאה בנושא המאבק בשפעת העופות

 

עודכן ב:10/11/2008

 

כיום, עם הגלובליזציה המתרחבת - לא ניתן להפריד ולבודד אירועים מסוימים, בעיקר בתחום של זיהומים ביולוגיים, מחלות מדבקות-זיהומיות (ובהן כמובן מחלות זואונותיות) וכן גורמים נוספים, וכך אנו עדים לשיתופי הפעולה הרבים בין ישראל ובין מדינות שונות בתחום הבטיחות, הגיהות והבריאות התעסוקתית.

מסמך הבנות שבמרכזו שותפות בפיתוח ערכות לזיהוי מחלות זיהומיות, נחתם בין משלחת קוריאנית רמת דרג, בהובלתו של פארק ג'ון-יונג, מושל מחוז ג'אולנאם-דו וחברת הביוטכנולוגיה הישראלית MND. המשלחת, שבין חבריה הגורמים האחראים בממשל על תחום ההשקעות והמימון, דנה עם החברה הישראלית בגיבוש התוכנית המשותפת, כשבין השאר נדונו שיתופי פעולה במחקר, פיתוח ושיווק גלובליים, כמו גם החלפת מידע על בסיס קבוע וסיוע מחקרי. כן סוכם כי במידה ו- MND תחליט להקים שלוחה בקוריאה, המיקום בעדיפות ראשונה יהיה מחוז ג'אולנאם-דו.

מחוז ג'אולנאם-דו, הממוקם בדרומה של קוריאה, הנחשב לאחד האזורים החקלאיים היותר מפותחים בדרום קוריאה והנמצא על ציר נדידתם של בעלי כנף רבים, נפגע קשות עם פריצתה הגלובלית של שפעת העופות.

בשנתיים האחרונות הושמדו במחוז מיליוני עופות, כדי למנוע התפשטות מגיפה ולהגן על האוכלוסיה האנושית, נתון שגרם לאזור כולו הפסדים כבדים וכמעט הרס לחלוטין את הענף החקלאי המשגשג. כחלק מההתמודדות עם הבעיה הוחלט במחוז לאתר גורמים היכולים לסייע בפתרון - בינהם MND.

חברת הביוטכנולוגיה MND הישראלית, אליה נחשפו הקוריאנים לראשונה במהלך שבוע "ביומד ישראל" שנערך בתל אביב, מפתחת ערכת זיהוי, המבוססת על טכנולוגיה חדשנית, המאפשרת לגלות תוך דקות ספורות בתנאי שטח ובאופן מדוייק מגוון מחלות זיהומיות דוגמת שפעת עופות, איידס, דלקת קרום המוח, מלריה וסארס. הנציגים הקוריאנים פגשו באירוע את ד"ר דורית ארד, מייסדת החברה והמדענית הראשית שלה ואת אברהם מרילוס, מנכ"ל החברה ודנו עימם בשיתוף פעולה אפשרי בפיתוח ערכה לזיהוי שפעת עופות. בחודשים שמאז המפגש הראשון עמדו שני הצדדים בקשר הדוק וכעת לטובת 'התנעת' התהליך וקידומו הגיע לארץ מושל המחוז בעצמו.

"בשנים האחרונות חלה עלייה בהתפשטות גלובלית של מגיפות קטלניות, דוגמת שפעת העופות, שגורמות בין השאר גם נזקים פיננסיים אדירים. אלה העלו את הדרישה לערכת זיהוי שתהיה קלה לתפעול ותספק תוצאות מיידיות", אומר מרילוס. "בפגישה עם המשלחת הקוריאנית דנו בדרכים בהם נוכל לשתף פעולה, בטכנולוגיה, במחקר, בפיתוח ובשיווק הגלובליים, לטובת פיתוח מוצרים שהביקוש להם רק הולך וגובר". בסיום המפגש ציין המושל עד כמה הוא נלהב מתוצאות המפגש ומהטכנולוגיה שהוצגה בפניו.

המוצר המסחרי הראשון של MND, ערכה לבדיקה מהירה, מחוץ למעבדה, של דלקת קרום המוח, היכולה להבחין בין דלקת קרום המוח הויראלית לבקטריאלית, יצא לשוק ב-2009 והטכנולוגיה מוסבת כעת למספר כיווני פיתוח של מוצרי מפתח לבדיקה מהירה וטיפול בגורמים למחלות זיהומיות מוכרות ולמגפות דומות, בינהם זיהוי שפעת העופות, כשהערכה הנמצאת בפיתוח יכולה להבחין בעופות בין הזנים הקטלניים לאדם לבין אלו שאינם.

 

מקור:יואב גרשון - רכז תחום חקלאות במוסד לבטיחות ולגיהות, ע"פ ynet
.

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 05.08.2024

 

שאלה:

מהן הדרישות להשגחה וביקורת ממפעיל דוד קיטור?

 

התשובה:

התייחסות תחיקתית לנושא קיימת בתקנה 3 לתקנות הבטיחות בעבודה (מפעיל דוד קיטור ודוד הסקה), התש"ס-2000.

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע