תזונה נבונה לפני ואחרי צום יום הכיפורים
עודכן ב:02/10/2014
משרד הבריאות מפרסם מספר כללים לתזונה נבונה לפני ואחרי צום יום הכיפורים,
ביום שלפני יום הכיפורים
-
מומלץ לאכול כמה ארוחות קלות
-
כדאי להרבות בשתיית מים ולצמצם צריכת משקאות מכילי קפאין כמו תה, קפה, קולה ומשקאות אנרגיה.
-
כדי למנוע את תחושת הצימאון במהלך החג: חשוב מאוד לצמצם בצריכת נתרן באמצעות צמצום התיבול במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים, להימנע מהגשת חמוצים ומזונות מעובדים עתירי מלח בסעודה.
-
רצוי לכלול בסעודה סלט ירקות, ירקות מבושלים, מנה חלבונית כמו עוף/ בשר ותוספת עמילנית (כמו תפוחי אדמה, אורז ופסטה- רצוי מלאים). לקינוח אפשר לאכול פרי או פרוסת עוגה
-
יש להקפיד לשתות הרבה מים לפני ולאחר הארוחה ולא לשתות משקאות מכילי קפאין.
-
על מנת למנוע את תחושת הצימאון במהלך החג חשוב מאוד לצמצם בצריכת מלח ומזונות עתירי מלח! רצוי לצמצם את התיבול במלח, באבקות מרק וברטבים בתבשילים ובסלטים ולהימנע מהגשת חמוצים ורטבים עתירי מלח בסעודה.
הסעודה בסיום הצום
-
עם תום הצום כדאי "לשבור" את הצום עם כוס מים, תמר קטן או פרי אחר ומרק ירקות צח.
-
כחצי שעה עד שעה לאחר מכן ניתן לאכול ארוחה קלה, הכוללת סלט ירקות ו/או ירק מבושל ופרוסת לחם מחיטה מלאה.
-
מומלץ לחזור לאכילה רגילה בהדרגה ובמתינות.
מקור:אתר האינטרנט של משרד הבריאות.