משרד הבריאות מפרסם דו"ח עדכני לגבי חשיפה אפשרית לחומרי הדברה
עודכן ב:10/12/2012
משרד הבריאות מפרסם דו"ח עדכני לגבי חשיפה אפשרית לחומרי הדברה, וניתוח הסיכון האפשרי הכרוך בחשיפה זו.
ממצאי עבודה שבוצעה בשירות המזון של משרד הבריאות מצביעים על כך שקיימת חשיפה אפשרית לחומרי הדברה הנמצאים בשימוש בחקלאות, אך בהערכה כמותית של הסיכון האפשרי, נמצא כי מדובר בסיכון מינימאלי, אם בכלל. הדו"ח מבוסס על הערכת חשיפה תיאורטית, נתונים שנאספו בפועל על ידי משרד הבריאות ומשרד החקלאות, ותיקוף רמת הסיכון בהתאם.
מהניתוח התיאורטי עולה כי הצריכה היומית המוערכת נמוכה מהצריכה המקסימאלית המותרת, ולכן ההערכה כי הסיבות לסיכון נמוכה מאוד. ניתוח על בסיס ממצאי ניטור: ב- 56.7% מהדוגמאות התגלו שאריות חומרי הדברה. ב- 11.24% מהדוגמאות נמצאו שאריות חומרי הדברה מעל המותר.
לידיעה המלאה
מקור:
אתר משרד הבריאות