כניסה הרשמה צור קשר

בידוד חיידקים ופטריות ממסכות בזמן מגיפת הקורונה

 

עודכן ב:10/07/2022

 

בזמן תחילת מגיפת הקורונה עלו שאלות לגבי שימוש חוזר במסכות, לא רק מהיבט נגיף הקורונה אלא גם לגבי הצטברות חיידקים ופטריות על גביהן. פארק וחב' מיפן, ביצעו ניסויים כדי לברר מה כמות החיידקים והפטריות על המסכות וכן סוגיהם, וכמו כן האם החיידקים הנמצאים על המסכות קשורים עם סוג המסכה או סגנון החיים של המשתמשים. המסכות היו עשויות פוליאוריטן, גאזה או הסוג הנפוץ יותר הבנוי משלוש שכבות של חומר בלי ארוג.  

החוקרים בדקו 109 מתנדבים, ובודדו מיקרואורגניזמים מהמסכות על ידי לחיצה על משטח אגר, הן מהצד הפנימי והן מהחיצוני. הממצאים הצביעו כי בצד הפנימי מספר מושבות חיידקים היה גדול יותר והצד החיצוני היה עשיר יותר בפטריות ועבשים (דבר שהיה צפוי). מאידך, מעניין כי שימוש ארוך זמן לא הגביר את מספר החיידקים המבודדים מהצד הפנימי, אך הגדיל משמעותית את מספר הפטריות בצד החיצוני. אמנם רוב החיידקים שנמצאו לא היו גורמי מחלות, דוגמת סטאפילוקוקים אפידרמיס ואאוראוס, בצד קלאדוספוריום, אך נמצאו גם סטאף סאפרופיטיקוס, בצילוס צראוס, אספרגילוס ומיקרוספורום שעלולים לגרום מחלות.

החוקרים לא מצאו קשר בין כמות המיקרואורגניזמים על המסכות לבין שימוש בתחבורה ציבורית או במנהג הגרגור בחומר אנטיספטי. החוקרים סוברים שממצאים אלה מצביעים על סיכון זיהומי לאנשים עם מערכת חיסונית פגומה, ומציעים לרופאים ליעץ להם לא לעשות שימוש חוזר במסכות.

מקור:

 

 

מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.

 

שלח להדפסה

חדשות

לכל החדשות