מי מוסמך לבצע הדרכה/הדרכת עובדים, מנהלי עבודה ואנשי תחזוקה בנושאי בטיחות?
משיב: דוד זיו | מס’ תשובה 68613 | 11/03/2019
הדרכת עובדים
3. (א) מחזיק במקום עבודה יקיים הדרכה בדבר מניעת סיכונים והגנה מפניהם (להלן, הדרכה), באמצעות בעל מקצוע מתאים, ויוודא שכל עובד הבין את הסיכונים והוא בקי דיו בנושאי ההדרכה, בהתאם לתפקידו ולסיכונים שלהם הוא חשוף; מחזיק במקום עבודה יחזור ויקיים הדרכה כאמור, בהתאם לצורכי העובדים ולפחות אחת לשנה.
(ב) מחזיק במקום עבודה ינקוט אמצעים כדי לוודא שההדרכה שניתנה לעובדים הובנה על ידם כראוי וכי הם פועלים על פיה.
(ג) הדרכה למנהלי עבודה ולעובדי תחזוקה תינתן באמצעות המוסד לבטיחות ולגיהות או מוסד או אדם אחר שאישר לכך מפקח עבודה ראשי.
על העברת הדרכת בטיחות לעובדים להתבצע באמצעות גורם המתמחה בהדרכה, בעל כישורים המתאימים להדרכה. על מנת שההדרכה תהיה יעילה, ניתן לשלב את ממונה הבטיחות במפעל או עובדים בעלי הידע המקצועי הרלוונטי במפעל, כגון טכנולוגים, מהנדסי חשמל ומנהלי עבודה, יחד עם אנשי ההדרכה החיצוניים, המתמחים בביצוע הדרכות ורענוני בטיחות לעובדים, כאשר כל גורם תורם את חלקו בביצוע ההדרכה.
2. עם זאת, נוהל שפורסם על ידי מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, במאי 2017, המנחה בדבר הדרכת מנהלי עבודה ואנשי תחזוקה, בהתאם לנדרש בסעיף 3 ג' של התקנות, קובע כי הדרכה למנהלי עבודה ואנשי תחזוקה חייבת להינתן על ידי מדריך ממונה בטיחות מוסמך, בעל ניסיון של שנתיים לפחות.
במידה שמדריך פלוני שהוסמך על ידי המפע"ר כאמור ונבחר על ידכם, מצוי בנושאים (כגון בטיחות אש, כימיקלים ועוד), אין כל מניעה שיעביר את ההדרכה.