כניסה הרשמה צור קשר

מה הדרישה לאיכות האוויר במערכת אספקת אוויר דחוס לנשימה?

 

משיב: יעקב מאירסון   |  מס’ תשובה 54493  |  26/05/2014

 

הדרישות לאיכות האוויר לנשימה מעוגנות בתקינה (בהמשך). ככלל מומלץ להשתמש במדחסים שתוכננו מראש, והמיועדים לאספקת אוויר לנשימה מבחינת הרכב המתכות, סוג השמן במדחס או תחליף אחר, צורת השימון והאטימה ועוד.

שימוש במדחסים המיועדים לאספקת אוויר דחוס לשימושים שונים (לא כולל אספקת אוויר לנשימה) מחייבים מערכות סינון וטיהור שלא תמיד ניתן להגיע בסופו של דבר לאיכות האוויר הנדרשת. כמו כן, שימוש במערכות אוויר לנשימה מחייב  מערכת תחזוקה איכותית וברמה גבוהה ביותר, ותדירות בדיקות תקופתיות גבוהה.
 
תקינה

קיים תקן ישראלי 4013 חלק מס' 26 "התקני מגן נשימתיים: אוויר דחוס למכשירי נשימה". להלן תקציר התקן:

תקן אירופי זה מפרט דרישות לגבי איכות האוויר הדחוס המסופק לשימוש עם סוגי הציוד שלהלן: התקני מגן נשימתיים - מכשירי נשימה עצמאיים של אוויר דחוס במעגל פתוח ומכשירי נשימה של אוויר דחוס במעגל פתוח לשימוש תת-מימי (SCUBA); התקני מגן נשימתיים- מכשירי נשימה המוזנים מקו הספקת אוויר דחוס ומכשירי נשימה המוזנים מקו הספקת אוויר דחוס לשימוש תת-מימי; התקני מגן נשימתיים למילוט- מכשירי נשימה עצמאיים למילוט - מכשירי נשימה עצמאיים של אוויר דחוס במעגל פתוח, הכוללים מסיכה לכל הפנים או מכלל פומית או ברדסים. התקן חל גם על אוויר סינטטי. מובא בחשבון שימוש באוויר בלחצים אופפים רגילים ובלחצים מוגדלים. ריכוזים מותרים מקסימליים של אלח (IMPURITY) באוויר הדחוס נקובים כערכים המחושבים בלחץ אטמוספרי רגיל. תקן זה אינו חל על אוויר דחוס המשמש למטרות רפואיות, אוויר דחוס עבור מכשירי נשימה לשימוש תת-מימי שנתכנו במיוחד לשימוש בצלילה במים ובזורמים אחרים כאשר הלחץ ההידרוסטטי גבוה מ-6 בר לחץ מוחלט, או אוויר דחוס עבור מכשירי נשימה שנתכנו לשימוש באזורים הנמצאים בגובה רב מעל פני הים.
 
את התקן ניתן להשיג /לעיין בספריית מכון התקנים הישראלי, רח' חיים לבנון 42, רמת אביב, תל אביב, טל': 6465191 – 03.

 

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה