- תקנות הבטיחות בעבודה (עזרה ראשונה במקומות עבודה), התשמ"ח-1988,קובעות: תקנה 6
6. לא ישתמש אדם בפריטים שבתיק עזרה ראשונה אלא אם כן הוא מגיש מאומן.
"מגיש מאומן" - אדם שמונה על ידי המעסיק להגיש עזרה ראשונה במקום עבודה, בהתאם לסעיף 148 לפקודה;"
כמו כן נחוץ "ממונה על הציוד" - אחראי על הימצאותם של פריטי עזרה ראשונה .
- תקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בניה) התשמ"ח-1988, תקנות מס' 186 ו-187 מפרטות את הדרישות בנושא עזרה ראשונה. בתקנה 187 נאמר, בין השאר:
"מבצע בניה ימנה אחראי על ארגז לעזרה ראשונה (להלן - הממונה), והוא יהיה מצוי במקום כל שעות העבודה; באתר שבו עובדים יותר מ-50 איש, על הממונה להיות מאומן במתן עזרה ראשונה.
- מידע בנושא ההכשרה של "מגיש מאומן", שנמסר לנו מטעם גוף עזרה ראשונה (מ.ד.א). יש לבדוק את המידע מול הספקים.
"בהיעדר התייחסות נרחבת בתחיקה לגבי דרישות ההכשרה, הקריטריונים כלהלן:
א. מהו משך ההשתלמות?
מומלץ לעבור קורס מלא של 44 שעות "קורס מגישי עזרה ראשונה", באמצעות מד"א או אחת החברות שעוסקות בתחום של עזרה ראשונה.
ב. מהי ההסמכה שצריכה להיות לחברות אלה?
ההסמכה היא לאדם שמעביר את החומר ולא לחברה. למדריך נחוצה תעודת הסמכה (על ידי מד"א, צה"ל, משרד הביטחון).
ג. מה צריכה להיות הכשרתו של מי שמעביר את ההשתלמות?
- בדרך כלל, מקובל לראות בדרישות התחיקה "דרישות מינימום", לכן, על אף שאין התייחסות לנושא זה בפקודה ובתקנות (הבטיחות בעבודה), שהוזכרו לעיל, חיוני לבצע הכשרת מגיש עזרה ראשונה על ידי גורמים מקצועיים, כגון רופא מומחה מאקדמיה; פראמדיק שעבר הכשרה אקדמית; מד"א, או באמצעות מכללות המיועדות לכך.
- נוסף על הקניית מיומנות במתן עזרה ראשונה, אם וכאשר יש צורך, חשוב מאוד להקנות למגיש עזרה ראשונה את הידע על אודות פעולות שאותן הוא מוסמך לבצע כמגיש עזרה ראשונה, ופעולות ומהלכים שאותם אסור לו לבצע, כחלק מהקורס.
בהיעדר תקנה, צריך להפעיל שיקול דעת.
מומלץ שהציון הסופי יהיה לא פחות מ-80. כל מי שקיבל ציון פחות מ-80 יחויב במבחן חוזר. תדירות של רענון. תוקף ההסמכה / ההיתר הניתנים למסיים "קורס מגישי עזרה ראשונה", אשר נערך במד"א, הוא לשנתיים בלבד וחייב ברענון תקופתי, לפי המפתח הבא:
- בתום השנה הראשונה - קורס של 8 שעות.
- בתום השנה השנייה - קורס של 20 שעות, לצורך חידוש ההיתר למגיש מאומן. וחוזר חלילה".
כמו כן, תקנות הבטיחות בעבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים) 1999 מחייבת הדרכה תקופתית לפחות אחת לשנה. אותן הדרישות תקפות גם לגבי השתתפות של מגיש מאומן בהדרכות חוזרות ובשיעורי רענון, לכל הפחות בתדירות שמציין המחוקק. להלן הדרישה לגבי כישורי המדריך בשיעורי רענון לפי התקנות הנ"ל:
"3. הדרכת עובדיםש
(א) מחזיק במקום עבודה יקיים הדרכה בדבר מניעת סיכונים והגנה מפניהם (להלן - הדרכה), באמצעות בעל מקצוע מתאים.........מחזיק במקום עבודה יחזור ויקיים הדרכה כאמור בהתאם לצורכי העובדים ולפחות אחת לשנה....."
בהמשך לתפיסת התחיקה כ"דרישות מינימום", מוצע שמערך מתן ה"עזרה הראשונה","פינוי נפגעים", באתר, ייתן מענה לתרחישים אפשריים אל מול סיכונים בעבודה, ארגון המקום, פריסת העובדים בשטח, סביבת העבודה (כדוגמה מעבדות, תחזוקה ועוד). לעתים המסקנה המתבקשת היא לשלוח כמה עובדים לקורס מגישי עזרה ראשונה, מעבר לנדרש בתחיקה.
מקומות עבודה רבים ממנים ל"מגיש מאומן" עובד שעבר השתלמות מתאימה במד"א או בקורס חובשים במסגרת צה"ל. במידה של ספק מומלץ לפנות למפקח עבודה אזורי ולקבל התייחסותו.