כניסה הרשמה צור קשר

מהן ההשפעות הבריאותיות של חשיפה לאבק קמח?

 

משיב: שלום ויסמן   |  מס’ תשובה 67682   |  10/07/2022

 

רקע:
אבק קמח הוא אבק אורגני של גרעיני חיטה, דוחן, שעורה וכו' עם תוספים. האבק עשוי להתפזר באוויר בתהליכי עבודה שבהם הקמח משמש חומר גלם, לדוגמה בעת הכנת בצקים ואפייה במאפיות או במהלך אחסון קמח וטחינתו. אבק הקמח הוא סיכון בריאותי לעובדים, לכן, יש להתייחס לנקוט לאורך כל התהליך אמצעי מניעה ובטיחות.
 
ההשפעות הבריאותיות:
  • גירוי העיניים (כאב ודמיעה)
  • מחלות עור (דלקות עור, אדמומיות , גירוד ועוד)
  • גירוי האף ומחלות מערכת הנשימה. חלקיקי אבק גדולים, השוקעים באף, בפה ובלוע, אינם מהווים סיכון בריאותי משמעותי. עם זאת, אחוז ניכר מהחלקיקים הקטנים מ-25 מיקרומטר שוקעים בסימפונות (צינורות אוויר עדינים של דרכי הנשימה התחתונות) ובריאות. אלו עשויים לגרום להתפתחות ברונכיט, התפתחות אסתמה תעסוקתית, להחמרה במחלת אסתמה קיימת ועוד.

הפתרונות: 
  • מניעת היווצרות מוקדי אבק 
  • איתור מוקדי הריכוז של אבק באמצעות ניטור סביבתי
  • פתרונות הנדסיים, כגון יניקה נקודתית
  • אמצעי מגן לעובדים

 אין להשתמש באוויר דחוס לאיסוף האבק. יש לנקות בשיטות רטובות או להשתמש בשואב אבק תעשייתי. 
 
החקיקה הקיימת:
תקנות הבטיחות בעבודה (ניטור סביבתי וניטור ביולוגי של עובדים בגורמים מזיקים), התשע"א-2011 - אבק קמח נמנה עם רשימת גורמים מזיקים טעוני ניטור, המחייבים בדיקה סביבתית תעסוקתית בהתאם לתקנה 4. 
 
מקורות נוספים:

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה