כניסה הרשמה צור קשר

מהם הסיכונים בעבודה עם דבק מגע?

 

משיב: ד"ר מירב פז    |  מס’ תשובה 47256  |  16/05/2010

 

1. הסיכונים העיקריים בעבודה עם דבק מגע (בהנחה שזהו סוג הדבק היחיד שיהיה בשימוש) נובעים מכך שהדבק מכיל אחוז גבוה של ממיסים אורגניים נדיפים (בערך 75% מהרכב הדבק) הפוגעים במערכת הנשימה ובעור. ההשפעות האפשריות במקרה של חשיפה לדבק הם גירוי בעיניים, באף ובגרון, פגיעה בדרכי הנשימה, כאבי ראש והרגשת סחרחורת. 


2. מידע בנושא בטיחות בשימוש בדבקים ניתן למצוא במקורות הבאים:
  1. פרסום של מרכז המידע של המוסד לבטיחות וגיהות: "דף תפוצה ת-154 בטיחות וגהות - דבקים" דן בין היתר בהשפעות הבריאותיות של חשיפה לדבקים, בסיכונים בשימוש בדבק מגע ובאמצעי ההגנה המומלצים.
  2. הדבקה (145) - Gluing - מתוך "נוהג טוב בביצוע תהליכי עבודה".

3. במידה ואחד ממרכיבי הדבק נזכר בתוספת הראשונה של "תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ניטור סביבתי וניטור ביולוגי של עובדים בגורמים מזיקים), התשנ"א-1990", יש לבצע ניטור סביבתי במקום. על סמך תוצאות הניטור, במידת הצורך, יש לנקוט באמצעים הדרושים כגון אוורור כללי, הקפדה על סגירת מכלי דבק ועוד. פעילות זו תבטיח עבודה בדבק המגע כאשר ריכוזו באוויר יעמוד בדרישות התקנות.
כדי להתייחס ייחודית לדבק המגע בו אתה משתמש יש לקבל ולעיין בגיליון הבטיחות של יצרן החומר. בגיליון הבטיחות ו/או בדף המידע של הדבק, היצרנים מפרטים את הסיכונים ונוהלי העבודה עם הדבקים הספציפיים.

4.
מומלץ לבצע עבודות הדבקה בזמן בו נמצאים מינימום אנשים באזור התהליך. כך ימנע מצב של חשיפת אנשים שאינם חיוניים לתהליך לסיכונים גהותיים ובטיחותיים. 



5. כמו כן ליישומים מסוימים קיימים תחליפים לדבק מגע שהם יותר ידידותיים למשתמש, כגון על בסיס מים, דבק חם ועוד.

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה