מהן הדרישות בקשר לשינוע פנימי של חומרים מסוכנים?
משיב: ליבי קוסקס | מס’ תשובה 49821 | 19/12/2010
1. החקיקה העיקרית שעוסקת בהובלת חומרים מסוכנים (חומ"ס) בכבישי מדינת ישראל - חוק שירותי הובלה, התשנ"ז-1997 ותקנות שירותי הובלה, השתס"א -2001, קובעת דרישות להסדרת שירותי הובלה בכלי רכב מסחריים. הדרישות מתייחסות להיבטים אדמיניסטרטיביים והיבטי בטיחות בהובלה, כולל הובלת חומ"ס. למיטב הבנתנו הדרישות הנ"ל חלות על הובלת חומ"ס בכבישים (אם כי לא איתרנו מקום בו זה צוין במפורש בחקיקה), ואין הן חלות על העברת חומר בתוך שטח המפעל. לדעתנו, מספר שיקולים תומכים בהנחה זו:
- ספק אם ההעברה (transfer) של חומר ממקום למקום בתוך שטח המפעל מוגדרת כשירות הובלה (transportation) בו עוסקת החקיקה שהוזכרה לעיל.
- החוק והתקנות שירותי הובלה מבוססים על תקנות בינלאומיות אשר לא מציבות דרישות בטיחות לשינוע חומ"ס בתוך שטח המפעלים אלא רק לשינוע בין המפעלים. צורכי בטיחות במפעל לגבי תהליך העברה חומ"ס עשויים להיות שונים מאלה הנדרשים עבור שינוע בכביש.
- כלי רכב רבים המעבירים מטענים בתוך שטח המפעל הנם כלי רכב תפעוליים המופעלים רק בשטח המפעל.
להלן הגדרת רכב תפעולי מתוך תקנות התעבורה, התשכ"א - 1961: "רכב תפעולי" - רכב כמשמעותו בפקודה למעט רכב פרטי ורכב ציבורי, בין אם מותקן עליו ציוד דרך קבע ובין אם לאו, בין אם הוא מוביל מטען ובין אם הוא מסיע נוסעים, אשר ניתן היתר להפעלתו, לפי סימן זה, באיזור רכב תפעולי. לכלי רכב תפעוליים אשר לא עוזבים את שערי המפעל, בדרך כלל אין רישיון רכב ולוחית רישוי (למעט לוחית רישוי פנים מפעלית), ומסיבה זו גם לא ניתן להמציא רישיון מוביל להובלת חומ"ס לרכבים אלה - רישיון מוביל ניתן רק לכלי רכב מסחריים עבורם הונפק רישיון רכב. הדרישות הנוספות לגבי הובלת חומרים מסוכנים המוצגות בתקנה 8 לתקנות שירותי הובלה (סימון, שילוט, כרטיס בטיחות, וכו') קשורות ברישיון מוביל.
עם זאת, מפעל כל שהוא שמעוניין, משיקולים שלו, בכל זאת לקבל רישיון מוביל עבור רכבים הפועלים רק בשטח המפעל עבורם הונפק רישיון רכב, יכול לפנות למשרד התחבורה, אגף מטענים ומל"ח, ולבקש רישיון מוביל עבור אותם רכבים. כמובן, רישיון מוביל יינתן רק בתנאי שהמפעל והרכבים עומדים בכל הדרישות הרלוונטיות של תקנות שירותי הובלה לקבלת רישיון מוביל, כגון, אישורים לרכב, היתרים לנהג, וכו'. במהלך הנפקת רישיון מוביל יקבעו דרישות נוספות לגבי העברת חומ"ס לגופו של עניין.
בכל מקרה, אישור מוסמך לקביעת צורך בקבלת רישיון מוביל בכל מקרה ספציפי יכול להינתן רק ע"י הרשות המוסמכת: אגף מטענים ומל"ח של משרד התחבורה אשר מנפיק את רישיונות מוביל.
2. היבט נוסף וחשוב מאוד בהפעלת רכב המוביל חומ"ס בשטח המפעל הוא העובדה שהעברת חומ"ס בתוך שטח המפעל מהווה אחד מהתהליכים הרבים והחשובים שמתבצעים בתוך המפעל.
בדומה לתהליכים אחרים, עבורם קיים נוהל בטיחות מוגדר במפעל, יש לקבוע גם נוהל העברת חומ"ס בשטח המפעל, שיתבסס על מספר מרכיבים:
- הערכת הסיכונים בהתאם ללוגיסטיקה הייחודית של המפעל, כגון נגישות של רכבים למחסנים, התאמת דרכים להעברת חומ"ס, נוכחות של הגורמים הלא רלוונטים באזורי העברה (לדוגמה, הציבור, עובדים וכו'), סטטיסטיקה של התאונות שהתרחשו בעבר במפעל והלקחים שהופקו, פעולות חירום הנדרשות במקרה של התאונה, וכו'.
- הנוהל ייקח בחשבון את תכונות החומרים המסוכנים (ע"פ גיליון הבטיחות), צורכי הכשרה למי שמשתתף בהעברה, אופן קיבוע של האריזות על הרכב, מלגזה, או כלי עברה מסוג אחר כל שהוא, ניטול נכון (ע"פ גיליון בטיחות), סימון המטען המסוכן שניתן לראותו בזמן העברה. גם אם תקנות שירותי הובלה אינן חלות על העברת חומ"ס בתוך שטח המפעל, להזכירך, זה נדרש ע"פ תקנות 8 לתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (מסירת מידע והדרכת עובדים), התשנ"ט-1999. רצוי לבחור בסימון שיובן ע"י הנהג והסובבים, כגון, תוויות אזהרה מתוך תקנות שירותי הובלה, התוספת הרביעית, בנוסף לנתונים אחרים.
- דרישות של חקיקה רלוונטית נוספת, לדוגמה הרישוי הנדרש עבור מלגזות, מפעיליהם, וכו'. תקנה 3 לתקנות ארגון הפיקוח קובעת דרישות להדרכת עובדים, והערכת הסיכון תגדיר את תוכן והיקף ההכשרה. הנוהל יקבע את הגורמים האחראים על הטיפול במקרה חירום במהלך העברה. ניתן להסתייע במסמכים נוספים כגון דרישות של מפרט טכני 403 "מלגזות ממונעות: דרישות בטיחות" של מכון התקנים, כללי העמסה של מטענים בתוך הרכב המפורסמות באתר של משרד התחבורה, כללים להעמסה של חומ"ס בכלי רכב, אותם ניתן למצוא בחוברת "הובלת חומרים מסוכנים בכבישים" של המוסד לבטיחות ולגיהות, וכו'.
הנוהל יכלול מספרי טלפון למקרה של תאונה, יציין את גורמים האחראיים על העברה, וכו'. את כתיבתו של הנוהל וביצועו יש לבצע בשיתוף פעולה עם קצין הבטיחות של המפעל.