כניסה הרשמה צור קשר

מכון ויצמן הציג את מערך הבטיחות שלו לממונים על הבטיחות

 

עודכן ב:03/05/2011

 

חידת הבטיחות של מכון ויצמן למדע ברשותו של פרופ' מנחם רובינשטיין ובניהולו של ירון איילון, שהוא גם הממונה על בטיחות אש במכון, ערכה יום עיון לממונים על הבטיחות שבמהלכו הציגו אנשי הבטיחות של המכון את מבנה מערך הבטיחות במכון, תהליכי הבטיחות והמחשבה העומדת מאחורי ההשקעות בתחום הבטיחות במכון ויצמן למדע.

היחידה נבנתה במתכונתה הנוכחית לפני כ-8 שנים ע"י יורם אלעזרי, כיום מפקח עבודה ראשי במשרד התמ"ת.

עוזי בייטלר, הממונה על הבטיחות של המכון, הציג את מבנה מערך הבטיחות הכולל 6 ממונים על הבטיחות ועשרות נאמני בטיחות. הוא ציין שהיות והמכון עוסק בפעילויות של מחקר ופיתוח, לא אחת מחבר המכון גיליון בטיחות MSDS לתרכובות חדשות שפותחו במקום.

ד"ר דליה זגר סגנית מנהל והממונה על בטיחות ביולוגית, סיפרה כי אנשי יחידת הבטיחות פועלים לקידום הנושא באמצעות הסברה, הדרכה וחלוקת פרסים למצטיינים בתחום הבטיחות. "אנחנו גורמים לכך שאנשים יבואו להתייעץ איתנו בנושאי בטיחות. בדרך כלל אין הפרות של נושאי בטיחות בעבודה. מבין כ- 3,500 עובדי המכון - כמחציתם חוקרים וכמחציתם אנשי תמיכה, שירותים והנהלה - נרשמו בשנה האחרונה רק כ- 53 תאונות עבודה (לא כולל תאונות דרכים) שברובן היו תאונות קלות. תאונות העבודה כוללות גם אירועים קלים כמו עובד שנדקר ממחט. את מספרן של תאונות העבודה שהצריכו אישפוז העובד/ת אפשר לספור על יד אחת. בבדיקה לאורך שלוש השנים האחרונות - יש ירידה משמעותית במספר תאונות העבודה, למרות שהוחלט לכלול גם תאונות עבודה פעוטות כמו דקירת מחט".

הסיבה העיקרית לירידה בהיקפי התאונות היא הסברה והדרכה לעובדים בכל הרמות, כמו גם פיקוח על קיום נוהלי עבודה בטוחה במעבדות, שנעשה בגיבוי של הנהלת המכון. המכון מקצה לנושא רכש בתחום הבטיחות, לא כולל שכר, כ-2 מיליון ש"ח בשנה.

פעמיים בשנה נערכת תחרות והעובדים המצטיינים בתחום הבטיחות זוכים בפרסים, סך כל הפרסים המחולקים בכל שנה מגיע לכ-80,000 ש"ח.

טניה לסיצה, ממונה על הבטיחות בתחום הכימיה, הציגה את מערך הבטיחות של המכון וסיפרה על השיפורים והרכישות בתחום הבטיחות. חלק מהצעדים נראים מינוריים, אבל לעתים חשיבותם מכרעת בנושאי הבטיחות.

צבי לבל,ממונה בטיחות קרינה, סיפר על ההתנהלות בתחומי הבטיחות בכלל ובתחומי בטיחות קרינה בפרט, כגון החלטת המכון שלא להשתמש יותר במערכות מרכזיות של גז. מי שזקוק לחימום באמצעות גז נעזר בגזיות (בדומה לגזיות שבהן משתמשים בפיקניקים).

ניכר שנושא הבטיחות מוטמע היטב בקרב העובדים והחוקרים. גם נושא המוכנות של המכון לשעת חירום מטופל היטב. בהקשר זה חשוב להזכיר את הסיסמה שטבע פרופסור חיים הררי, מי שהיה נשיא מכון ויצמן למדע (בין השנים 1979 ו-1985), סיסמה שאנשי מכון ויצמן למדע מאמצים עד היום: "אין שום פעולה שהיא כה חשובה עד כי מותר לקיימה בניגוד להוראות הבטיחות".


בתמונה ( מימין לשמאל):
טניה לסיצה - ממונה על הבטיחות בתחום הכימיה, מכון ויצמן למדע
רפאל מיכאלי - מפקח בטיחות, מכון ויצמן למדע






 

 

מקור:רפאל מיכאלי, מפקח בטיחות, מכון ויצמן למדע
מיכאל לרר, המוסד לבטיחות ולגיהות.

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 07.04.2025

 

שאלה:

האם רשת בטיחות בעבודות בנייה מיועדת למניעת נפילה של אנשים ו/או חפצים מגובה?

 

התשובה:

נושא מניעת נפילת אנשים וחפצים בעת בנייה מצוי בתקנות הבאות:

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע