כניסה הרשמה צור קשר

עניין גובר בגורמי סיכון פסיכוסוצייאליים בעבודה

 

עודכן ב:16/09/2010

 

הסוכנות האירופית לבטיחות ובריאות בעבודה (EU-OSHA) פרסם לאחרונה נתונים המצביעים על כך שארגונים באירופה מגלים עניין הולך וגובר בגורמי סיכון פסיכוסוצייאליים, כמו לחץ, אלימות והטרדה בעבודה.

הממצאים מתבססים על מקור שתואר ע"י EU-OSHA כמחקר הגדול ביותר בנושא בטיחות ובריאות בעבודה שבוצע באירופה. במחקר, 4 מתוך 5 מנהלים אירופאים הביעו את דאגתם בנוגע ללחץ הקשור לעבודה, בכך, נתנו לנושא זה, את אותה רמת חשיבות שנתנו לנושא תאונות עבודה (79% מהמנהלים). עם זאת, פחות משליש מהארגונים הנהיגו נהלים להתמודדות עם נושא הלחץ בעבודה.

רמת הלחץ הקשור לעבודה הייתה מאד חמורה בעובדים סוציאליים ובעובדי ציבור (91% מהארגונים התייחסו לנושא כנושא עיקרי) ובחינוך (84%). ע"פ ממצאי המחקר, 42% נציגי ההנהלה ציינו שקשה יותר להתמודד עם גורמי סיכון פסיכוסוצייאליים לעומת נושאי בטיחות ובריאות אחרים.

המחסומים העיקריים בנושא התמודדות יעילה עם בעיות פסיכוסוצייאליות היו רגישת הנושא (53% מהנשאלים) והיעדר מודעות לנושא (50% מהנשאלים).

מנהל EU-OSHA, ד"ר יוקה טקלה (Dr Jukka Takala), אמר לאחרונה בנאום שנשא בוועידה בנושא האסטרטגיה של האיחוד האירופי בבטיחות ובריאות בעבודה, בברצלונה: בשעה שהמשבר הכלכלי בתנופה, 79% מהמנהלים באירופה מביעים את דאגתם בנוגע לנושא לחץ בעבודה, נושא המוכר כמכביד על הפרודוקטיביות באירופה. אבל, למרות הדאגה הגבוהה, רק 26% מהארגונים של האיחוד האירופי הנהיגו נהלים לצורך התמודדות עם לחץ. 

 

מקור:לבנת כהן, M.A בפסיכולוגיה ארגונית, ממרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגהות, ע"פ
Croner Health and Safety Alert 411.

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 05.08.2024

 

שאלה:

מהן הדרישות להשגחה וביקורת ממפעיל דוד קיטור?

 

התשובה:

התייחסות תחיקתית לנושא קיימת בתקנה 3 לתקנות הבטיחות בעבודה (מפעיל דוד קיטור ודוד הסקה), התש"ס-2000.

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע