כניסה הרשמה צור קשר

בחג הפורים לומדים מאסתר המלכה לקבל אחריות לסביבת העבודה שלנו

 

עודכן ב:13/03/2017

 

אנו חוגגים את חג הפורים וזוכרים את נס הצלת העם היהודי המסופר במגילת אסתר.

מקריאת המגילה, אנו למדים על דמותה של אסתר המלכה, אשר עברה תהליך של שינוי – מדמות כנועה ופסיבית לאישה יוזמת ומובילה.

בפרקים הראשונים במגילה אנו מזהים את המאפיינים הפסיביים באישיותה של אסתר:

"לְקָחָהּ... תִּלָּקַח... וַיָּשֶׂם כֶּתֶר-מַלְכוּת בְּרֹאשָׁהּ..." (אסתר ב').

לאחר חמש שנים ארוכות, חלה תפנית בהתנהלותה ואנו נוכחים בתפקידה המרכזי של אסתר בשירות העם כולו:
 "...וַיֹּאמֶר מָרְדֳּכַי, לְהָשִׁיב אֶל-אֶסְתֵּר: אַל-תְּדַמִּי בְנַפְשֵׁךְ, לְהִמָּלֵט בֵּית-הַמֶּלֶךְ מִכָּל-הַיְּהוּדִים. כִּי אִם-הַחֲרֵשׁ תַּחֲרִישִׁי, בָּעֵת הַזֹּאת--רֶוַח וְהַצָּלָה יַעֲמוֹד לַיְּהוּדִים מִמָּקוֹם אַחֵר, וְאַתְּ וּבֵית-אָבִיךְ תֹּאבֵדוּ..." (אסתר, פרק ד', פסוקים י"ג י"ד).

ומפרשים חז"ל: "אם תשתקי עכשיו, סופך לשתוק לעתיד לבוא ואין לך פתחון פה למה שאת יכולה לעשות בימייך ולא עשית" (אסתר רבה, פרשה ח' סימן ו').
כלומר, פעולותיה של אסתר יהוו השראה לדורות. אסתר התוותה דרך לנשים שיבואו אחריה.
וכשאסתר מתחילה לפעול גם הסביבה נעה אחריה: וַ"יַּעֲבֹר, מָרְדֳּכָי; וַיַּעַשׂ, כְּכֹל אֲשֶׁר-צִוְּתָה עָלָיו אֶסְתֵּר" (אסתר ד', י"ז).
 
גם עלינו הנשים, היוצאות בכל בוקר לעבודה במגוון התפקידים והמקצועות, בין אם שכירות או עצמאיות, מוטלת החובה לזכור שבכל תהליך עבודה טמונים סיכונים רבים שלעתים איננו מודעות אליהם או שדעתנו מוסחת מהם. שנאמר, סוף מעשה במחשבה תחילה. האם אנו מכירות את החוקים והתקנות המהווים עוגן בטיחות בעבודה? האם אנו מבינות את תנאי ההעסקה שלנו בהיבט הבטיחותי? האם התנהלותנו במקומות העבודה יש בה כדי לפגוע בבריאותנו במשך הזמן?

שאלות מעין אלו לעתים אינן עולות בקנה אחד עם מסירותנו למקום העבודה, אך עלינו להכיר את הסיכונים ולתת עליהם את הדעת.
חוקי הבטיחות והתקנות תומכים בשאלותינו. עלינו רק ללמוד, להכיר ולדרוש את מה שנדרש כדי לשמור על הביטחון, הבטיחות והבריאות בעבודה לאורך שנים.

המוסד לבטיחות ולגיהות מכיר בכך שהסיבה המרכזית לתאונות עבודה ומחלות מקצוע היא הגורם האנושי, ולכן פועל בכל הדרכים העומדות לרשותו כדי לקדם את המודעות לנושא זה ולהקנות תרבות וחינוך לבטיחות ולבריאות תעסוקתית לצמצום תאונות העבודה.

 

מקור: ענת ריבלין ישעיהו, מדריכת בטיחות במגזר הנשי-דתי-חרדי במוסד לבטיחות ולגיהות.

 

שלח להדפסה