סקר ארגונומיה במפעל גדרון דגון
עודכן ב:15/12/2016
במסגרת שיתוף פעולה עם המוסד לבטיחות ולגיהות בוצע סקר ארגונומי במפעל גדרון דגון בפתח-תקוה. הסקר התבצע בחלק מעמדות העבודה שבמפעל, מטרת הפעילות איתור סיכונים על מנת למנוע פגיעות שלד-שריר. למאפית גדרון דגון ישנם שני מפעלים ורשת מאפיות.
השתתפו בסקר:
ממונה בטיחות - איתן טייב, מפעל גדרון דגון.
ארגונומית ארצית ד"ר יוהנה גייגר, מהמוסד לבטיחות ולגיהות.
מדריך בטיחות בתעשיה דוד נבו, מהמוסד לבטיחות ולגיהות.
|
דוד נבו, מדריך בטיחות בתעשיה; וד"ר יוהנה גייגר, ארגונומית ארצית |
ההתמקדות הייתה בשלוש עמדות עבודה מתוך מגוון רחב של עמדות עבודה במפעל.
|
|
|
עמדת ליישים |
עמדת קליעת חלות |
עמדת הכנת קיטים |
בסיום הסקר יצא דו"ח מסכם עם המלצות לביצוע ולשיפור תנאי העבודה בתחנות הנ"ל. כוונת המפעל לאמץ וליישם את ההמלצות שניתנו בדו"ח.
קיימים פרסומים וחומרים נוספים בתחום במדור ארגונומיה
מקור:דוד נבו, מדריך תעשיה מחוז מרכז, המוסד לבטיחות ולגיהות.