כניסה הרשמה צור קשר

לקראת חג הפסח – מינהל הבטיחות מבצע פיקוח על הבטיחות במאפיות לייצור מצות

 

עודכן ב:26/03/2015

 

לקראת הפסח, מבצע מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה פעילות לאיתור מפגעי בטיחות במפעלי מצות ועוגיות הכשרות לחג הפסח. כבכל שנה, בתקופה זו נפתחות מאפיות ארעיות לייצור מצות, הפועלות חודשים ספורים בלבד. העובדים במאפיות אלו, חשופים לסיכוני בטיחות מסוגים שונים, לרבות מכונות בלתי מוגנות כנדרש, מקורות אנרגיה שאינם ממוגנים (חשמל, דלק נוזלי וגז), סיכונים ביולוגיים, כימיים וארגונומיים, היעדר הכשרה מספקת, חוסר בניסיון מקצועי בתחום וסכנותיו וכיו"ב.

פעילות מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית השוטפת, הורחבה לקראת חג הפסח המתקרב גם לפיקוח במאפיות שעל קיומן יודע המינהל, בדגש על אלו המפעילים מכונות לייצור מצות. בשבועות האחרונים נערכו ביקורי פיקוח במקומות העבודה הללו, והופקו דוחות ודרישות לבעלי העסקים לתיקון הליקויים. המינהל מציין כי בביקורים שנערכו השנה נמצא שיפור ניכר במצב הבטיחות במקומות העבודה הללו בהשוואה לשנים קודמות. 

ורדה אדורארדס, מנהלת מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית: "אני מברכת על המגמה החיובית עליה מצביעות הביקורות שאנו עורכים בשבועות האחרונים, לפיהם מסתמן שיפור במצב הבטיחות במאפיות לייצור מצות. עם זאת, מדובר עדיין באתגר גדול שלנו, היות וחלק גדול מהעובדים במאפיות הללו הם עובדים בלתי-מקצועיים, זמניים ואף תלמידי ישיבות ומתנדבים. כשלים במיגון מכונות הינם הגורם המשמעותי והמוביל לתאונות העבודה והפגיעות בקרב העובדים, שמפעילים ומתחזקים את המכונות באופן לא מבוקר או שגוי. העובדים בענף זה מצויים לרוב במצב של לחץ, בשל הצורך לספק כמות גדולה של מוצרים בתוך פרק זמן קצר. לצערנו, חלק מהמקומות האלו אינם מוכרים לנו כלל ולכן אנשינו אינם מגיעים אליהם, אלא לאחר התרחשות תאונת העבודה"
 
 

 

מקור:אתר מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית, משרד הכלכלה.

 

שלח להדפסה