כניסה הרשמה צור קשר

סיכום הכנס הארצי ה - 16 לבטיחות ובריאות בעבודה של המוסד לבטיחות ולגיהות

 

עודכן ב:08/05/2013

 

המוסד לבטיחות ולגיהות, המוביל את נושא הבטיחות והבריאות בעבודה ובקהילה במעגל החיים השלם בישראל, קיים ביום רביעי, 1 במאי 2013, את הכנס הארצי ה-16 לבטיחות, בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות כ-500 מנהלים, ממונה בטיחות, יועצים, מדריכים, מפקחי עבודה, בכירים במשרד הכלכלה {תמ"ת}, המוסד לביטוח לאומי, תנועת המושבים וכן אנשי המוסד לבטיחות ולגיהות.
 

במוקד הכנס עמדה תקנה חדשה של משרד הכלכלה לניהול בטיחות, וכן שני סרטונים שהפיק המוסד לבטיחות ולגיהות, בסיוע קרן "מנוף" של המוסד לביטוח לאומי, המיועדים לקידום ועידוד העסקת עובדים בעלי מוגבלויות במקומות העבודה.
 

את הכנס פתח מנכ"ל המוסד לבטיחות, דניאל חדד, שהדגיש את חשיבות הטמעת תרבות של בטיחות ב"מעגל חיים שלם" דרך גני ילדים, בית ספר, צבא, עבודה וגם לעת זיקנה. "זו משימה לא פשוטה לגרום לשינוי תרבות הבטיחות והבריאות בעבודה במדינה. אבל על מנת להגיע לאפקטיביות ולמיקסום הבטיחות והבריאות בעבודה צריך להטמיע חשיבה והתנהגות בטיחותית הרבה לפני שהעובד מגיע למקום העבודה וגם לאחר שהוא עוזב אותה. הבטיחות לא מתחילה ונגמרת במקום העבודה. הבטיחות נמצאת בכל מקום ובכל דבר: חינוך, ערכים ןותנהגות. המוסד לבטיחות ולגיהות ישים דגש על מעגל חיים שלם של בטיחות ובריאות". אמר חדד. בהתייחסו לתקנה החדשה של משרד הכלכלה לניהול בטיחות, ציין מנכ"ל המוסד, דניאל חדד, כי זו הפעם הראשונה שניהול בטיחות במפעלים ובמקומות העבודה מוסדר באופן תקני, הקובע את קיומה של תכנית שיטתית פרואקטיבית לניהול הבטיחות במקום העבודה. "התקנה החדשה שמנהיג משרד הכלכלה, ואשר תכנס לתוקף עוד כשנה וחצי, מהווה מהפכה ושדרוג לכל נושא הבטיחות במפעלים בישראל. יישום תקנה זו יחייב מקצועיות הרבה יותר גדולה, כמו גם אחריות של המעסיקים לעובדיהם". בפתיחת המושב השני שעסק בבטיחות והתעסוקה של עובדים עם מוגבלות אמר חדד כי "העסקת עובדים עם מוגבלות היא אתגר עם מסר וחזון חברתי חדש. הגברת הבטיחות בעבודה בקרב אנשים עם מוגבלות תוביל לשוויון הזדמנויות אמיתי".

 
 
דניאל חדד, מנכ"ל המוסד פותח את הכנס   מושב הנשיאות מימין לשמאל, דניאל חדד, צבי גוטווטר, ורדה אדוארדס, רינה בודנקין


ורדה אדוארדס, ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית ומפקחת עבודה ראשית בפועל אמרה כי קידום התקנות הוא אחד הנושאים המרכזים של המינהל במטרה לצמצם את מספר הנפגעים בתאונות עבודה. עוד ציינה כי המינהל יפעל לקידום הפרויקט של רשם מחלות מקצוע ומניעת מחלות מקצוע כמו סיליקוזיס המופיע בקרב עובדים בשיש.
 

רינה בודנקין, מנהלת קרן "מנוף" במוסד לביטוח לאומי, הדגישה את העלות הגבוהה של תאונות עבודה למשק הישראלי. "בשנה שעברה שילמה המדינה כעמט 3.5 מיליארד שקלים לנפגעי תאונות עבודה, כולל עובדים שלקו בנכות בעקבות עבודתם." עוד ציינה שבסך הכל בשנים האחרונות יש ירידה בכמות הנפגעים בתאונות עבודה. כמו כן בהשוואה למספר תאונות עבודה בקרב מדינות החברות ב-OECD אנחנו נמצאים בשליש הנמוך. משה לביאן, יו"ר מינהלת המוסד לבטיחות ולגיהות דיבר על חשיבות שיתוף הפעולה בין המוסד לבטיחות ולגיהות שעוסק במניעה לבין תפקידו העיקרי של משרד הכלכלה שעוסק באכיפה. "שת"פ זה ממצב אותנו במקום הנכון", לעשייה הבטיחותית. צבי גוטוטר, נציג ההסתדרות וממלא מקום יו"ר ההסתדרות אמר שצריך לתבוע ממי שעוסק בתקציב המדינה שיתייחסו לבטיחות בהיבט רחב ולא רק תחת הבחינה של כדאיות כלכלית. להשקעה בבטיחות אין מחיר כלכלי ואין כדאיות כלכלית אם אנחנו רוצים להבטיח שאדם שיצא לעבודה יחזור בריא ושלם לביתו.

 
 
רינה בודנקין מנהלת קרן מנוף בביטוח לאומי   ורדה אדוארדס, מנהלת מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית בפועל

במהלך מושב הפתיחה נערך טקס פרידה ממר נחום טיר, מי שעמד עד סוף חודש אפריל, בראש אגף לפרויקטים ופיתוח תשתיות במסד לבטיחות ולגיהות טיר ציין את החשיבות של אמצעי הדרכה והסברה כמו ניידות הדרכה, שהמוסד לבטיחות ולגיהות פיתוח אמצעים אשר הינם ייחודיים בעולם ומשמשים דוגמא וסיפור הצלחה.
 
נחום טיר, נשא דברי פרידה וקיבל תשורה ממנכ"ל המוסד   צבי גוטווטר, ממלא מקום יו"ר ההסתדרות

בפתיחת המושב שדן בהעסקת עובדים עם מוגבלות הציגה פסקל ברקוביץ ספורטאית פרא-לימפית, שאיבדה את רגליה בתאונה בתור ילדה בת 17, את סיפור חייה המרגש ומעורר השראה. למרות הנכות הקשה היא הצליחה בנחישות, בהתמדה, בגבורה ובאופטימיות רבה לפתח קריירה של עיתונאית, במאית, מרצה, ואתלטית וייצגה את ישראל בגאווה ובהצלחה במספר אולימפידות לנכים. "ההחלטה הכי חשובה שלקחתי בחיי היתה לקחת את השליטה לעצמי. הרבה אנשים מדברים על חשיבות המולטי-טאסקינג. אני דווקא מאמינה כי צריך לעשות כל דבר בזמנו. רק כך ניתן לשמור על בטיחותנו ובריאותנו" היא סיפרה.
 
 
פסקל ברקוביץ בסיפור חייה   כ - 500 משתתפים בכנס


בהמשך המושב, הושקו שני סרטונים שעוסקים בנושא שילוב עובדים בעלי מוגבלויות במקומות העבודה, והבטחת בטיחותם. הסרט הראשון הינו סרט הסברתי הפונה ישירות למעסיקים, בעוד הסרט השני הינו סרט הדרכתי וממוען לממונים על הבטיחות במקומות העבודה השונים. אבי אילון מנהל פרויקטים במוסד לבטיחות ולגיהות הסביר שאחת ממטרות הפרויקט היה הצורך להסיר חסמים תעסוקתיים העומדים בפני אותם אנשים. הפרויקט שנעשה בשת"פ עם המעסיקים והעובדים המוגבלים ובמימון קרן מנוף שבביטוח הלאומי. מנחם יעקובבוביץ, יו"ר נטפרוטק שהינה חברת הייטק פיתח פלטפורמה אינטרנטית לעסקים קטנים ובינוניים אמר כי "הוא רואה חשיבות רבה לתת העדפה לקבלת עובדים עם מוגבלות. בחברה שלנו עובדים 20 עובדים עם מוגבלות"
 

לצפיה בסרטים
 

במושב השלישי והאחרון שעסק בתקנות הבטיחות בעבודה, התוכנית לניהול הבטיחות, הציגה יו"ר המושב ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית ומפקחת עבודה בפועל ורדה אדוארדס את עיקרי התקנות ודרישות הרגולטור. ד"ר אבי גריפל וצבי בנימיני דיברו על התפיסה האסטרטגית שגלומה בתקנה החדש להגברת הבטיחות במקומות עבודה. המשתתפים הציגו שאלות לפורום.

 
 
ורדה אדוארדס , אבי גריפל וצבי בנימיני בפאנל מקצועי   קהל המשתתפים הציג שאלות מקצועיות לפאנל


למצגת של ורדה אדוארדס
 

למצגת של ד"ר אבי גריפל
 

למצגת של צבי בנימיני


בנוסף לכנס, שנערך בארגון חברת ארטרא, משתתף המוסד לבטיחות ולגיהות גם בתערוכת SafeWork של קבוצת שטיר, המתקיימת בגני התערוכה, ומפעיל ביתן מיוחד בו ניתן להירשם לביטאונים השונים של המוסד, לקבל פרטים על פעילותו ולתאם ימי כשירות והדרכות בטיחות.

 
 
ביתן המוסד לבטיחות בתערוכת safework   משה לביאן ודניאל חדד מבקרים בביתן
 

 

מקור:יחסי ציבור, המוסד לבטיחות ולגיהות
מיכאל לרר, המוסד לבטיחות ולגיהות
יחידת האינטרנט, המוסד לבטיחות ולגיהות.

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 07.04.2025

 

שאלה:

האם רשת בטיחות בעבודות בנייה מיועדת למניעת נפילה של אנשים ו/או חפצים מגובה?

 

התשובה:

נושא מניעת נפילת אנשים וחפצים בעת בנייה מצוי בתקנות הבאות:

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע