כניסה הרשמה צור קשר

המלצות לחימום בטוח בחורף

 

עודכן ב:18/12/2012

 

חימום ואוורור בחורף קר, כך שחללים המחוממים לטמפרטורות נוחות מגבירים את התפוקה. עם זאת, בכל חלל חייבת להיות אפשרות לאוורור קבוע. בחלל סגור עולה ריכוז הפחמן הדו חמצני שנפלט בנשימה, ויורד ריכוז החמצן שבאוויר. במקומות סגורים בהם נעשה שימוש באש גלויה לחימום, כמו תנורי סולר, או שימוש באש סגורה בתהליכים תעשייתיים, למשל הסקת דוודים, נוצר מחסור בחמצן והצטברות פחמן חד חמצני. חוסר חמצן מביא לתחושת נמנום, לכאבי ראש, לחוסר עירנות ולתאונות הבאות בעקבותיהם. הצטברות פחמן חד חמצני עלולה לגרום למוות. 

המזגן יעיל בעיקר באזורים בהם הטמפרטורה בחורף לא נמוכה במיוחד. באזורים קרים מאוד המזגן יקפא ולא יפעל כראוי. יש להקפיד על תקינות כבל החשמל של המזגן ועל תקינותו של התקע. אין להכניס ידיים לאזור המפוח והמקום המוגן בתריס).

מפזר חום הוא תנור חשמלי עם מפוח לפיזור החום המשמש לחימום אזורים קטנים וממוקדים. ניתן לטלטלו לאזור בו נמצאים. חשוב להקפיד לנקות את מפזר החום מאבק לפני תחילת השימוש, זאת כיוון שהאבק מתלהט ויכול לגרום לשריפה. אין לחסום את פתח יציאת האוויר וכניסתו. יש לשים לב לתקינות הכבל ולוודא כי התקע אינו מתחמם יתר על המידה.

יתרונו של תנור חימום חשמלי הוא ביכולתו לחמם אזור קטן ללא בזבוז אנרגיה על חדר שלם. חסרונו הוא ברמת הסיכון הגבוהה שלו ובצורך תמידי בהשגחה. יש להציב את התנור על משטח ישר הרחק משטיחים, ספות, וילונות או כל חומר דליק אחר. יש לבדוק שכבל החשמל והתקע בקצהו תקינים לכל אורכם. מומלץ לוודא שהתקע אינו מתחמם יתר על המידה כאשר התנור בפעולה. אין לטלטל את התנור כאשר הוא מחובר לחשמל ולוודא הרחקת כבל החשמל מחלקי התנור החמים.  


מה אומרות הפקודות?
בפרק ב'' סימן ג'' של פקודת הבטיחות בעבודה משנת 1970, נדרש ממקום העבודה כך:

  • "(30) מידת חום – אמצעים יעילים יינקטו כדי להשיג מידת חום סבירה בכל חדר עבודה, אך אין להשתמש בשיטה הגורמת לפליטת אדים לתוך האוויר בחדר, שיש בהם לפי מהותם וכמותם לגרום פגיעה לעובדים בחדר או להטרידם.
  • "(31) מידת חום לעבודה בישיבה – בחדר שבו העבודה בחלק ניכר נעשית בישיבה ואינה דורשת מאמץ גופני ממשי, לא יראו מידת חום של פחות מ-16 מעלות צלזיוס לאחר השעה הראשונה כמידת חום סבירה כל זמן שעובדים, ולפי דרישת המפקח האזורי יותקן ויקוים בו מדחום במצב מתאים".
  • "השר רשאי בתקנות לקבוע תקן (3) למידת חום סבירה למפעלים, והתקן יכול בין השאר לשנות את הוראת סעיף 31 בעניין מידת החום, לאסור כל שיטה של הסקה אם לדעתו השיטה עלולה לפגוע בעובדים, ולהורות על התקנת מדי חום וקיומם במקומות ובמצבים שיקבע".


מקור:
אנדרי מטיאס, מנהל אגף הסברה, פרסום והוצאה לאור, המוסד לבטיחות ולגיהות.  

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 13.01.2025

 

שאלה:

מהו אורך החיים – תפוגה של רתמות בטיחות?

 

התשובה:

התקנות הבאות קובעות שתקינות הרתמות ואורך החיים שלהם יקבעו בהתאם להוראות היצרן כלהלן:

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע