כניסה הרשמה צור קשר

כיצד למנוע את נזקי הגשם? מומחי מכון התקנים הישראלי בטיפים מיוחדים

 

עודכן ב:11/11/2012

 

לקראת החורף הקרב והגשמים הצפויים קיבצנו כמה טיפים, של מומחי מכון התקנים הישראלי, שיוכלו לסייע לכולנו לעבור את החורף בשלום וללא רטיבויות מיותרות.

נזקי רטיבות נראים בתוך הבית, אבל מקור הנזקים הללו הוא בדרך כלל חיצוני לבית. לכן יש לבדוק לפני תחילת החורף, אולאחר תקופה ללא גשם, את הבית מבחוץ:

  • ציפוי המבנה - כאשר הציפוי החיצוני של קירות המבנה הוא שפריץ יש לבדוק אם קיימים בו סדקים. את הסדקים צריך לתקן על מנת שלא יכנסו דרכם מים ויגרמו לרטיבות בקירות. בנוסף לכך, מידי כמה שנים כדאי למרוח את הקירות בחומר ציפוי הנקרא SILOXAN – לאיטום מפני חדירת מים.
  • יש לבדוק כי חומר האיטום, שנמצא מסביב לפתחים דוגמת חלונות, במצב תקין.
  • כאשר הציפוי החיצוני של קירות המבנה הוא מאבן או מאריחי קרמיקה יש לבדוק את המרווחים בין האבנים ולוודא שהם מלאים. במידה ולא, יש למלא את המרווחים. כאשר המרווחים לא מלאים המים עלולים להיכנס דרכם ולגרום לרטיבות בקירות.
  • בידוד תרמי - רטיבות מסוג אחר בקירות הבית יכולה להיגרם גם כתוצאה מחוסר בידוד תרמי (מערכות בידוד תרמי נועדו למנוע מעבר אנרגיה של חום וקור דרך מעטפת הבניין) לכן כשמחממים את הבית רצוי להשאיר חלון פתוח כדי שהעיבוי, הנוצר מתהליך החימום, לא יגרום לכתמי רטיבות ועובש בקירות.
  • גג המבנה - הגג הוא מקום המועד לפורעות בכל הנוגע לרטיבויות. ישנם שני סוגים נפוצים של גגות: גג שטוח וגג רעפים. לגבי גג רעפים יש לבדוק כי הרעפים בגג אינם שבורים או סדוקים. חשוב גם לבדוק אם הרעפים בקצה התחתון של הגג (רעף ראשון) מקובעים, כל רעף ורעף, לשלד הגג כדי שלא יעופו ברוחות החזקות. יש לנקות את הגג, לפני הגשם, ממפגעים כגון: פסולת, מסמרים, כדורים וכו''... המפגעים בגג גורמים להצטברות של מים סביבם, במקום שהמים ירדו ישירות למרזב הם מחלחלים וגורמים לרטיבות ובמקרה הגרוע להצפה. לפני יום גשום יש לזכור לסגור את הפתחים של עליית הגג. לגבי גג שטוח, חשוב לבדוק לפני הגשמים את התקינות של שכבות האיטום. במקרה של חשד לגבי התקינות יש להיעזר במומחה לאיטום גגות. יש לנקות את פתחי יציאת המים אל המרזבים.
  • מרזבים - את המרזבים של הבית חייבים לשמר נקיים כדי שהמים יזרמו בהם בצורה מהירה וחלקה, מרזב סתום יכול לגרום להצפה. כדאי לשים רשת בפתחי המרזב כדי שלא יכנסו לתוכו אביזרים שיגרמו להאטה של זרימת המים או להצפה.
  • שיפועים - בבתים צמודי קרקע, קומת קרקע ודירות גן יש לבדוק את שיפועי הריצוף מכיוון החצר אל הבית. שיפועים המכוונים אל הבית עלולים לגרום להצפה של הבית מימי הגשם הנאגרים בחצר לכן, יש לשפר מראש את השיפועים.
  • אביזרים המותקנים על הגג - יש לבדוק את האביזרים הנמצאים על הגג: אנטנות, דודי שמש , כבלים, מזגנים וכו''... שהחיבורים שלהם אל הבית אטומים כך שלא חודר דרכם מים ושלא פגעו בעת התקנתם באיטום הגג. כדאי לבדוק גם את יציבותם של האביזרים, כדי שלא יעופו במקרה של רוחות חזקות.

מקור:
אתר מכון התקנים

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 13.01.2025

 

שאלה:

מהו אורך החיים – תפוגה של רתמות בטיחות?

 

התשובה:

התקנות הבאות קובעות שתקינות הרתמות ואורך החיים שלהם יקבעו בהתאם להוראות היצרן כלהלן:

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע