כניסה הרשמה צור קשר

השפעת השינה על הגוף

 

עודכן ב:26/12/2011

 

כשמתאמצים לעמוד בקצב החיים נראה שהפחתת שעות השינה הוא פתרון לא רע כדי להספיק את הכול, אולם מסתבר שזה בערך כמו לא לאכול. המחקר המתפתח אודות השפעת השינה על הגוף, על הנפש ועל התפקוד היומיומי מצביע בברור שהן איכות השינה והן כמותה חיוניות לשם השגת איכות חיים טובה. הדברים אמורים לגבי איזון רגשי תקין, יצירתיות, חיוניות, יכולת שכלית ואף שמירה על משקל תקין.

השינה משפיעה בצורה משמעותית על תוחלת החיים. מחקר אמריקאי (2010) מצא שגברים אשר ישנים פחות מ-6 שעות בלילה, אם עקב נדודי שינה ואם משום שיש להם דברים חשובים יותר לעשות, נמצאים בסיכון הגבוה פי 4 למות בטרם עת. המחקר שארך 14 שנים מגלה גם ששעות שינה מועטות (פחות מ- 6 שעות בלילה) הובילו לעלייה בסיכון לסוכרת מסוג 2, ליתר לחץ דם, לירידה בתפקודי המוח להתפתחות מחלות כרוניות של מערכת הלב וכלי הדם. מצד שני עולה ששינה איכותית ומספקת עוזרת לפתח רעיונות חדשים ויצירתיים.

החוקרים מדגישים שאין להסתפק ב-6 שעות שינה וכי אנשים מבוגרים זקוקים ל-7-8 שעות שינה כדי להרגיש נמרצים וערניים במהלך היום. אמנם חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן-פרנסיסקו גילו שלאנשים מסוימים יש גנים שמאפשרים להם להסתפק ב-6 שעות שינה בלילה, אך זו תכונה נדירה המאפיינת פחות מ-3% מהאוכלוסייה. עבור שאר 97% מבני התמותה תידרשנה יותר מ- 6 שעות לשם שמירה על רמת תפקוד נאותה.

אפילו חוסר שינה מזערי עלול לפגוע במצב הרוח, ברמת האנרגיה, ביעילות ביצוע מטלות שונות וביכולת להתמודד עם מצבי דחק.

למאמר המלא ולעצות נוספות בנושא שינה

מקור:
מירי קליין, ד"ר גילי גבעתי מתוך אתר האינטרנט של מכבי שירותי בריאות

 

 

שלח להדפסה

תשובת השבוע

מתאריך: 09.10.2024

 

שאלה:

האם נדרש התקן למניעת עלייה/טיפוס על סולם קבוע - סולמות קבועים?

 

התשובה:

הדרישות להתקנה ושימוש בסולמות קבועים מופיעות בתחיקה שלהלן:

 < קרא עוד

 

לארכיון תשובת השבוע