כניסה הרשמה צור קשר

דגשי בטיחות ובריאות תעסוקתית בתעשייה למניעת התפשטות נגיף קורונה

מאת: ד"ר מיקי וינקלר, ראש מינהל הנדסת בטיחות, המוסד לבטיחות ולגיהות

תאריך:20/10/2020


המוסד לבטיחות ולגיהות פועל לקדם את תרבות הבטיחות והבריאות התעסוקתית במקומות העבודה בישראל, ובעת הזו מרחיב את פעילותו בתחום הבריאות התעסוקתית על מנת לסייע במניעת התפשטות נגיף הקורונה. להלן מספר דגשים:

הדרכה

יש להדריך את העובדים בחשיבות שבעמידה בהנחיות "התו הסגול להעסקת עובדים", לרבות הצורך להישאר בבית אם הם חשים באחד מתסמיני קורונה, בין השאר, שיעול, קושי בנשימה או חום גוף העולה על 38 מעלות צלזיוס.

הסברה ומסירת מידע
 
  • מומלץ למסור לעובדים תמצית מידע ייעודי "התו הסגול להעסקת עובדים"
  • במקום בולט לעין יופיע שילוט הסברה שיידע את נעובדים לגבי הכללים, השילוט יופיע בשפות הרלוונטיות לעובדים הפעילים במקום העבודה.

התנהגות עובדים
 
  • חובה לעטות מסכת פנים (למעט כאשר העובד נמצא לבדו בתחנת העבודה), לשמור על ההיגיינה, להרבות בשטיפת ידיים במים וסבון ולהימנע ממגע באזורי הפה, האף והעיניים.
  • יש להקפיד, במידת האפשר, על שמירת מרחק של לפחות 2 מטרים בין עובד לעובד.
  • השימוש במעלית יוגבל, המעסיק יתלה שלט בכניסה למעלית בו יציין מספר הנוסעים המותר שלא יעלה על מחצית מהמספר המרבי המותר.
  • הגבלת מספר העובדים שישהו בחדר בו-זמנית, בכל חדר ישמר מרחק של 2 מטרים בין עובד לעובד, אלא אם כן ישנה מחיצה.
  • בעבודת משמרות יש לשבץ, ככל האפשר, את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת.
  • מומלץ למזער את המגע בין העובדים לבין ספקי שרות שקיימת סבירות כי הם פועלים במספר מקומות עבודה שונים במהלך היום.
  • לפרוס את העובדים, בין החדרים/המבנים השונים.
  • לוודא שאין התקהלות של עובדים, לרבות במנוחה ובעת הפסקות האוכל.

היגיינה
 
  • מומלץ להקצות לכל עובד ציוד אישי קבוע, לרבות מקלדת, עכבר, כלי כתיבה. אם הדבר לא מתאפשר, יש לוודא חיטוי על בסיס אלכוהול (לפחות 70%), של ציוד וכלי עבודה שבשימוש מספר עובדים.
  • יש לוודא חיטוי על בסיס אלכוהול (לפחות 70%), של תחנות העבודה, אזורי רווחה ושירותים, ידיות דלתות, ברזים, לחצני הפעלה, מפסקים וכד'.
  • יש להנחות את העובדים להשתעל ולהתעטש לכיוון המרפק או לתוך טישו.
  • יש לוודא הימצאות פחי אשפה להשלכת ציוד מיגון אישי מתכלה, בין השאר, מסכות וכפפות חד-פעמיות.

דיווח

יש לעודד את העובדים לדווח על כל אירוע חריג או בעת חשש לבטיחות ולבריאות, שלהם ושל העובדים בסביבתם.  
 
*הדגשים במסמך זה הינם בנוסף להוראות כל דין ולהנחיות בטיחות ובריאות תעסוקתית בזמן שגרה.
 
מידע נוסף ניתן למצוא 
במדור קורונה באתר המוסד לבטיחות ולגיהות בכתובת https://www.osh.org.il 

 

שלח להדפסה כתוב תגובה

 

לחדשה זו התפרסמו 0 תגובות לפתיחת כל התגובות

כתוב תגובה סגור תגובה

שם: תוכן
כותרת
כתוב תגובה