מאת: דוד זיו, מדור ידע וחדשנות המוס"ל
תאריך:03/04/2025
מבוא
שקי ענק (FIBC - Flexible Intermediate Bulk Containers או Big Bags) הם פתרון אידאלי לאריזת חומרים בכמויות גדולות. האחסון בהם הוא פשוט והשינוע שלהם נוח. השקים עשויים מחומר גמיש כאריג או יריעות פלסטיק, ומשמשים, בדרך כלל, לאחסון או לשינוע מוצרים הניתנים לזרימה יבשה, כגון, דגנים, זרעים, חומרים גרגיריים ואבקתיים, חול, מלט, חומרי גלם ועוד, הנמצאים בשימוש תדיר בתעשיות שונות כענפי הבנייה, החקלאות, הכימיקלים והמזון.
סוגי שקים
שקי הענק מתחלקים לשלוש קבוצות, לפי סוגם:
1. שקים לשימוש "מאומץ" (Heavy Duty) ורב-פעמי, המתוכננים ומיועדים לשימוש רב-פעמי של מילוי וריקון. הם ניתנים לתיקון במפעל ובשטח.
2. שקים סטנדרטיים לשימוש רב-פעמי, המתוכננים ומיועדים לשימוש חוזר למספר פעמים מוגבל של מילוי וריקון. כאשר השקים נפגמים מאוד, הם יוצאים מכלל שימוש.
3. שקים לשימוש חד-פעמי.
ישנם שקים המיועדים לשימוש ספציפי ויש המיועדים לשימוש כללי, יש שקים הנבדלים זה מזה בסוגי אוזני/ טבעות ההרמה שלהם, שקים בהם פתח המילוי והפריקה של השק נמצא בחלקו העליון, שקים עם פריקה תחתית ועוד.
דוגמאות לסוגי שקים
תחיקה
שקי ענק נכללים בקטגוריה של אביזרי הרמה המוגדרים ב "פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש) 1970" לכן כל הבדיקות של אביזרי ההרמה חלות עליהם, כדלהלן:
סימן ו': שרשראות, חבלים ואבזרי הרמה
71. תחולה והגדרות
(א) הוראות סימן זה יחולו לענין כל שרשרת, חבל או אבזר הרמה המשמשים להעלאה או להורדה של בני אדם, טובין או חמרים.
(ב) "אבזרי הרמה" – התקן כלשהו המשמש או הנועד לשמש במישרין או בעקיפין לחיבור עומס להתקן הרמה ואינו מחובר דרך קבע לעומס, לרבות מענב, שרשרת, מענב חבל, טבעת, וו, מענב, אונקל, סגיר, סביבול, מנעול סבב, עין הרמה משולשת חוליה, מלקחות לוח, מלקחות קורה, מלקחות מספריים, כלי קיבול להרמת חמרים או ציוד, דלי מלקחיים, בורג עין, קורת הרמה, מסגרת הרמה וכל התקן דומה המהווה חלק של התקן או אמצעי תליה ולרבות תמיכה של התקן הרמה שבו משטח עבודה או במה.
"חבל" – לרבות כבל.
בחירת השקים והתאמתם למטלה
בבחירת השקים, יש צורך :
- להתאים את מאפייני השק (הנפח שלו, החומר ממנו הוא עשוי וצורתו) למאפייני החומר המאוחסן בו (משקל וצפיפות החומר, תכונות הזרימה שלו, גודל החלקיקים שלו וצורתם, הטמפרטורה שלו, האם הוא משמש כחומר גלם למזון או מוגדר כחומר מסוכן).
- לבחון את תנאי הסביבה (לחות האוויר, רטיבות משטחי העבודה וסיכוני חשמל סטטי) ולהתחשב בהם.
- להתאים את שיטות העבודה (מילוי, טלטול, שינוע, אחסון, ריקון) ולקבוע את רמת האוורור הנדרשת לצמצום הצטברות האבק המתפזר בעת מילוי השק.
- להחליט על מספר השימושים המיועד (שימוש רב פעמי או חד פעמי) בשק.
שינוע חומרים מסוכנים
שינוע חומרים מסוכנים בשקי ענק מעוגן באמנות ובתחיקה בין-לאומיות. הדרישות מתבססות על האמנה לשינוע חומרים מסוכנים של האו"ם, הידועה בשם "הספר הכתום". ספר זה משמש כבסיס לאמנות בין-לאומיות לשינוע על פני היבשה, בכבישים, ובים.
שינוע בכביש - European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road (ADR)
שינוע ימי - International Maritime Dangerous Goods Code (IMDG Code)
האמנות מגדירות את סוגי השקים, החומרים שמהם הם עשויים, סוגי הבדיקות בהם השקים נדרשים לעמוד ועוד.
בקרת חשמל סטטי
חשוב למנוע היווצרות או הצטברות של חשמל סטטי, אשר מתרחשות לעיתים בעת השינוע, ובעיקר בעת המילוי והריקון של השקים. למניעת סיכוני הצתה ודליקות של אבק או גזים דליקים וכדומה, אפשר לבחור שק שהחומר ממנו הוא עשוי מאפשר פריקת חשמל סטטי ובכל מקרה להתאים את חומר השק לפוטנציאל הדליקות של החומר המאוחסן בו ולשנע את השק בשיטה בטיחותית. למשל, אין לשנע שק המכיל אבקה בעלת אנרגיית הצתה מינימלית נמוכה בשינוע פנאומטי, משום שבשיטת שינוע זו עלול להיווצר מטען גבוה של חשמל סטטי.
בדיקת השקים
על השקים להיבדק לפני כל שימוש בהם: שימוש ראשון, חוזר ולאחר תיקון.
עם קבלת שק חדש, יש לבדוק את תעודת היצרן או המשלוח להתאמה למפרט ההזמנה או לדרישות השק למשימה ולשיטת המילוי והריקון המתוכננת. במקרה של שינוע חומרים מסוכנים בשק, יש לקבל את אישור היצרן או הספק לכך.
לפני כל שימוש חוזר בשק, יש לוודא שהוא משתייך לקטגוריית השקים לשימוש חוזר, לבדוק איזה חומר היה בשק בשימוש הקודם כדי למנוע זיהום צולב (בין שאריות החומר הזה לבין החומר החדש המיועד להיכנס לשק) וכן לבחון את שלמות השק (אם השק נקרע או נפגע כתוצאה מתגובה כימית עם החומר שהיה בו). הבדיקה תכלול את התפרים, ההדבקות, החיתוכים ואת אוזני ההרמה והחיבור שלהן לשק.
כאשר הנזק המתגלה בבדיקה משפיע על חוזק השק יש להוציאו מידית משימוש.
מילוי וריקון השקים
מילוי השק מתבצע, בדרך כלל, כאשר הוא תלוי על אוזני/טבעות ההרמה ותחתית השק מורמת באוויר, מעט מעל פני הקרקע או מעל משטח. אם יש לשק נחיר או פתח ריקון בתחתיתו, יש להבטיח את קשירתו ו/או סגירתו לפני המילוי. יש לשמור על יציבות השק במהלך פעולת המילוי.
ריקון השק מבוצע, בדרך כלל, בשיטת הגרביטציה ולעיתים רחוקות, ביניקה. השיקולים בבחירת שיטת הריקון הם בין היתר, אופי הזרימה של החומר, הנטייה של החומר לפיזור אבק, יעילות ציוד העזר לריקון ועוד.
כאשר מרוקנים את השק בגרביטציה, אין לעמוד מתחת לשק ואין להושיט ידיים מתחת לשק המרוקן, אלא אם השק נתמך.
פתיחה בטוחה של השק ואי עמידה מתחתיו
הרמת השק
הרמת השק יכולה להתבצע באמצעות מנוף/עגורן או מלגזה ונקבעת על ידי יצרן השק. יש לוודא שהמלגזה או מנוף ההרמה מסוגלים להרים את העומס - משקל השק המלא.
הפעולות שיש לבצע לפני הרמת השק הן:
- בדיקה שהשק לא ניזוק בפעולות קודמות.
- וידוא שטבעות ההרמה של השק הן אנכיות וללא פיתולים או קשרים.
- בדיקת שיני המלגזה, המוטות ווי ההרמה ווידוא שהפינות שלהם מעוגלות עם רדיוס מתאים של לפחות 5 מ"מ, למניעת פגיעה באוזני / טבעות ההרמה של השק.
צורת הרמה נכונה באמצעות מנוף צורת הרמה נכונה באמצעות מלגזה
שינוע השק באמצעות מלגזה
בשינוע מלגזה עם שק התלוי על שיניה, ישנו סיכון ליציבות המלגזה. השק צריך להיות קרוב ככל האפשר לתורן ההרמה, במקום נמוך ככל האפשר וללא אפשרות לטלטול במהלך הנסיעה. יש לוודא שהשק אינו מגביל את שדה הראייה של הנהג ושגלגלי המלגזה לא פוגעים בשק - דבר שעלול לקרות כאשר השק תלוי קרוב מדי לתורן ומיטלטל.
הובלת השקים על כלי רכב
שינוע שקים מלאים על כלי רכב, מחייבת הבטחת יציבותם וכיסוי שלהם ביריעות. אין לעבור את העומס המקסימלי המותר להעמסה על כלי הרכב. העומס צריך להיות מחולק באופן שווה על כל שטח המשאית.
אחסנה
יש לפעול בהתאם להנחיות היצרן בבחירת מיקום אחסון השקים, בין אם הם מלאים או ריקים. ישנם סוגי שקים שיוצרו למטרת אחסון פנימי (בתוך מבנה) בלבד, אשר אחסון חיצוני עלול לפגום בשלמות ובאיכות השק ובתכונות החומר המאוחסן בו.
במקרה של אחסון חיצוני, יש לכסות את השקים ביריעות, למניעת הירטבות השקים והחומר המאוחסן בהם.

עירום
כאשר עורמים שקים מלאים, יש להבטיח את יציבותם.
לפני התחלת העירום יש לברר באם השקים התחתונים מסוגלים לשאת את משקל השקים שמעליהם ולקבוע את צורת העירום המתאימה. כדי להשיג יציבות מרבית, רצוי לערום את השקים בין שני קירות תומכים צדדיים, לפחות, וככל שהעירום גבוה יותר, כך נדרשת יותר תמיכה. בעירום ללא קירות תומכים, צורת העירום המומלצת היא פירמידה.
בכל מקרה של ספק יש לפנות ליצרן / לספק השק.