עיקר ההדבקות בקורונה בקרב בתי חולים הן ממקור של מטופלים
עודכן ב:27/09/2021
צוות חוקרים מבריטניה בחן את הנתונים מחמש מחלקות בבית חולים אחד במהלך התפרצות מגפת הקורונה בקרב מטופלים ואנשי צוות רפואי בתקופה שבין מרץ ועד יוני בשנת 2020. מבין 38 אירועי הדבקה שנבחנו, 20 היו מקרי הדבקה ממטופל למטופל, 8 מקרי הדבקה היו ממטופל לאיש צוות רפואי, בשמונה מקרים תועדה הדבקה מאיש צוות רפואי אחד לאחר ובשני מקרים תועדה הדבקה מאיש צוות רפואי למטופל.
ממצאים אלו מעידים כי מטופלים בבתי חולים מהווים מקור משמעותי להדבקת אחרים בנגיף הקורונה, בהשוואה לאנשי צוות רפואי. מנגד, אנשי צוות רפואי נטו להידבק באופן כמעט זהה ממטופלים או מאנשי צוות רפואי אחרים. בנוסף, 21% מהמטופלים היו מפיצי על והיו אחראיים ל-80% מהמקרים המאומתים, תוצאה אשר לדברי החוקרים דומה לזו שתועדה באוכלוסיה הכללית. העומס הנגיפי היה דומה בקרב מפיצי על ואחרים במחקר. החוקרים כותבים כי למרות שהפצה מוגברת או ממושכת של הנגיף תביא לעליה בסיכוי כי אדם יהפוך למפיץ על של הנגיף, גורמים התנהגותיים וסביבתיים עשויים גם כן לשחק תפקיד חשוב.
החוקרים מציינים כי בידוד יעיל של חולים עם COVID-19 מאלו שלא נדבקו בנגיף הינה משימה קשה לאור עומס המקרים בבתי חולים. מניעת מקרים חדשים של זיהום הנרכש בבית חולים מהווה צעד חשוב בעבודת הרופאים והמחקר הנוכחי מעיד על חשיבות אמצעי בקרת זיהומים בהגנה על מטופלים ועל אנשי צוות רפואי.
מקור
מקור: ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית..