זיהומים בחיידק קולי ממקור קמח
עודכן ב:19/12/2017
בשנת 2016 אירעו מספר התפרצויות ב-24 מדינות בארה"ב, של זיהומים בחיידק א. קולי הנושא רעלן הנקרא שיגה. מקור החיידק שזוהה כשייך לקבוצה סרולוגית 121O וקבוצה 26 O, היה קמח ששווק על ידי יצרן גדול מקומי ( Crowe et al. NEJM 2017;377:2036).
המחלות הופיעו בציבור בין 21.12.15 לבין 5.9.16, והן הושוו למחלות מעיים אחרות שלא ערבו חיידקים בקבוצה הנ"ל. נערכו אבחונים וריצוף גנום לחיידקים אלה מדגימות רפואיות ומהקמח, שנמצאו זהים. אובחנו סך הכל 56 שרובם ככולם השתמשו בקמח מספק אחד. ההדבקות התרחשו עקב טעימה של בצק או תערובת רטובה של קמח. המחברים מדגישים כי למרות שקמח הוא מוצר בעל לחות נמוכה, הוא יכול להיות מקור של העברת זיהומים באמצעות מזון.
מקור:ד"ר איתן ישראלי, מומחה לבטיחות ביולוגית ויו"ר האגודה הישראלית לבטיחות ביולוגית.