המוסד לבטיחות מסייע גם לבתי מלאכה קטנים במגזר החרדי
עודכן ב:09/04/2017
לקראת חג הפסח מאפיות המצות עובדות במרץ כדי לעמוד בביקוש. יצאה מדריכת הבטיחות במגזר הנשי-דתי-חרדי ממחוז מרכז וירושלים, ענת ריבלין ישעיהו, לבקר בבתי המלאכה הקטנים, המייצרים מצות שמורות בעבודת יד, ולעמוד על תנאי הבטיחות במקום.
ידוע כי אפיית מצה שמורה דורשת זריזות ועמידה נוקשה בזמנים – על פי גדרי ההלכה. עם זאת, חשוב גם שהעבודה תתבצע בבטיחות, כדי שכל העובדים יחזרו בריאים ושלמים לחוג את החג עם בני משפחותיהם. במסגרת הביקור, בדקנו עם בעל המאפייה כמה נקודות חשובות:
- ציוד כיבוי האש – תקינותו ומיקומו במקום מרכזי, בולט ומסומן, בקרבת התנורים ובסמוך לחדר ניפוי הקמח.
- חדר ניפוי הקמח – הקמח מנופה במכל סגור, בחדר עם מערכת יניקה מקומית, ורק אדם עם ציוד מגן אישי להגנה על הנשימה יכול להיכנס למקום.
- חשמל – תקינות הכלים, הצנרת. הבדיקה נועדה לוודא שאין כבלי חשמל קרועים או חשופים ושלוח החשמל עם ממסר פחת תקין.
- סדר וניקיון כללי במעברים.
- ציוד עזרה ראשונה לשימוש בשעת חירום, הכולל ציוד עזרה ראשונה במקרה של כוויות.
- שילוט מתאים והוראות בטיחות לעובדים, עם התייחסות מיוחדת לעבודה באש גלויה.
- הדרכת בטיחות לעובדים ותיאום עמדות.
כמו כן, מחולק עלון לתלייה על לוח המודעות, לידיעת העובדים, חוברות הדרכה שונות, מדבקות, שלטים וביטאון המוסד לבטיחות ולגיהות.
מאפיית וקסלשטיין לייצור מצות בעבודת יד, בירושלים
מקור:ענת ריבלין ישעיהו, מדריכת הבטיחות במגזר הנשי-דתי-חרדי ממחוז מרכז וירושלים, במוסד לבטיחות ולגיהות.