סקר ארגונומיה במפעל גדרון דגון
דוד נבו, מדריך בטיחות בתעשיה; וד"ר יוהנה גייגר, ארגונומית ארצית
עודכן ב:15/12/2016
במסגרת שיתוף פעולה עם המוסד לבטיחות ולגיהות בוצע סקר ארגונומי במפעל גדרון דגון בפתח-תקוה. הסקר התבצע בחלק מעמדות העבודה שבמפעל, מטרת הפעילות איתור סיכונים על מנת למנוע פגיעות שלד-שריר. למאפית גדרון דגון ישנם שני מפעלים ורשת מאפיות.
השתתפו בסקר:
ממונה בטיחות - איתן טייב, מפעל גדרון דגון.
ארגונומית ארצית ד"ר יוהנה גייגר, מהמוסד לבטיחות ולגיהות.
מדריך בטיחות בתעשיה דוד נבו, מהמוסד לבטיחות ולגיהות.
ההתמקדות הייתה בשלוש עמדות עבודה מתוך מגוון רחב של עמדות עבודה במפעל.
|
|
|
עמדת ליישים |
עמדת קליעת חלות |
עמדת הכנת קיטים |
בסיום הסקר יצא דו"ח מסכם עם המלצות לביצוע ולשיפור תנאי העבודה בתחנות הנ"ל. כוונת המפעל לאמץ וליישם את ההמלצות שניתנו בדו"ח.
כדי לקדם את הטמעת הבטיחות במקומות העבודה המוסד לבטיחות ולגיהות נותן מגוון שירותים ללא עלות כספית ביניהם סקרי בטיחות ובריאות במפעלים אשר מוכנים לשתף פעולה וליישם את המלצות הסקר. הרשמה לביצוע סקרים נעשת דרך המחוזות: מחוז מרכז, מחוז דרום, מחוז חיפה.