Table of Contents Table of Contents
Next Page  32 / 218 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 32 / 218 Previous Page
Page Background

32

ק ו ר ס י ם

העובדים במטבח חשופים למיפגעי בטיחות בתחומים שונים. העובדים מבצעים את

מלאכתם, לעיתים קרובות, בתנאי מעמס וסביבה קשים, המובילים לפעולות מסוכנות או

יוצרים מצבים מסוכנים, אשר עלולים להסתיים בתאונות.

מטרות הקורס

להגביר את הידע והמודעות למצבי הסיכון הקיימים במטבח ולהצביע על הדרכים

לנטרולם או לביטולם המוחלט.

להדריך את נאמני הבטיחות בנושאים כלליים, במטרה להכשירם לביצוע

תפקידיהם.

הקורס מיועד

לעובדים במטבחים ולאחראים על מטבחים, חדרי אוכל, טבחים, אחראים על הכשרות

ואנשי תחזוקה.

נושאי הלימוד

• מושגים ועקרונות בבטיחות;

• שילוב שיקולי בטיחות בתכנון מטבחים;

• חומרים מסוכנים;

• סיכונים ביולוגיים;

• סקר סיכונים במטבח;

• עקרונות בהדרכת עובדים;

• סיכוני חשמל;

• אחסון;

תעודת נאמן בטיחות

משתתפי הקורס אשר יעמדו בהצלחה במבחן הסיום יקבלו תעודת “נאמן בטיחות”.

04 שעות לימוד (5 ימים).

משך הקורס:

יא. קורס נאמני בטיחות לעובדי מטבח

• סילוק פסולת ומערכות ביוב;

• ציוד מגן אישי;

• תנאים סביבתיים;

• ארגון מערך הבטיחות;

• אחריות אזרחית ופלילית;

• בטיחות אש;

• כלי יד במטבח.