Table of Contents Table of Contents
Next Page  116 / 218 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 116 / 218 Previous Page
Page Background

116

הגפ”מ (גז פחמימני מעובה) מוכר יותר כ”גז בישול”, ונמצא בשימוש כמעט בכל בית, מפעל

או מוסד - כמערכת ביתית קטנה או כמערכת תעשייתית גדולה, הכוללת מכשירים רבים

ומקורות אספקה גדולים ומרוכזים. הגפ”מ הוא בעל דרגת סיכון גבוהה כאשר נעשה בו

שימוש שלא לפי כללי הבטיחות.

כדי למנוע ולנטרל את הסיכונים הבטיחותיים העיקריים, שהם נפיצות והתלקחות, יש צורך

להכיר את המיפגעים האופייניים במערכות הגז.

ביום העיון ייסקרו האמצעים, השיטות והציוד המתאימים, בהובלת הגז, אחסונו והשימוש בו,

ויוצגו דרישות החוק והתקנים הקשורים לגפ”מ וכן ההוראות ונוהלי הבטיחות המתאימים.

יום העיון מיועד

לעובדי תחזוקה, למפעילי ציוד, לממונים על הבטיחות בעבודה ולמפעילי מטבחים

גדולים.

נושאי הלימוד

• תכונות הגפ”מ;

• אחסון והובלת גפ”מ;

• מבנה מערכות גפ”מ;

8 שעות

משך הלימוד:

מיגוון העיסוקים בשטחי התעסוקה השונים מחייבים, לעתים, לעבוד בסביבה מסוכנת. הסכנה

נובעת ממיפגעי הבטיחות שלא טופלו כיאות - בציוד, בחומרים וכתוצאה מתהליכי עבודה.

אנו מגדירים 3 “קווי הגנה”. הראשון: מניעת הסיכון/המיפגע במקור. השני: מניעה או צמצום

העברת הסכנה מהמקור לאדם; השלישי: שימוש בציוד מגן אישי כ”קו הגנה” אחרון.

ביוםהעיון ייסקרו האמצעים, השיטות והציודהמשמשיםלהגנהאישית ונדון בעקרונותהארגונומיים,

הפיזיולוגיים, הרפואיים והכלכליים המנחים אותנו בבחירת ציוד המגן האישי המתאים.

יום העיון מיועד

לקניינים, ממונים על הבטיחות וחברי ועדות בטיחות העוסקים בפועל בנושא.

נושאי הלימוד

• עלות תאונות עבודה;

• התאמת ציוד המגן בהיבט ארגונומי;

8 שעות

משך הלימוד:

יום עיון בנושא בטיחות בשימוש

יג.

בגז בישול (גפ”מ)

יום עיון בנושא ציוד מגן אישי - עקרונות

יד.

לבחירה ולהתאמה

י מ י ע י ו ן

• התאמת ציוד המגן בהיבט רפואי;

• תצוגה.

• השימוש במכשירי הגפ”מ;

• תקנים לגפ”מ;

• תאונות ולקחים.