- סיכונים
להלן קישור למאמר תפוצה בנושא בהוצאת מרכז מידע של מוסדנו:
ת-126 - מצברי עופרת-חומצה, סיכונים בעבודה ודרכי מניעתם.
http://www.osh.org.il/uploadfiles/t_126_mazber_oferet.pdf
סעיף 3.2 (עמודים 12-14) מציג את הסיכונים הכימיים הקשורים בעבודה עם מצברים. סיכונים הקשורים בחשיפה לגזים רעילים כדוגמת מימן, סטיבין, ארסין או חומצה גופרתית נובעים מנסיבות שמקורן בעבודה בלתי זהירה בתהליך הטעינה ו/או במהלך שינוע המצברים, והם אינם צפויים מעבודה בהתאם להוראות הבטיחות ובתנאי איוורור מתאימים של חלל האחסון.
- השפעות הקליניות של חשיפה לגזים הבאים:
- סטיבין (Stibine, SbH3)
גם במאגר ה- MEDITEXT ® - Medical Management, מצויין כי חשיפה גבוהה לחומר אינה שכיחה וברובה מלווה גם בחשיפה לארסין ולחומצה גופרתית. עיקר ההשפעה הקלינית הינה דימומים עם נזק אפשרי לכליות ולכבד. ממחקרים בחיות מעבדה צפויות גם רגישויות בריאות.
אנשים שנחשפו לסטיבין התלוננו גם בכאבי ראש, חולשה, בחילות, כאבי מתניים, צהבת ודימומים בשתן. במצבים קיצוניים יש חשש משוק, פרכוסים ואף סכנת מוות.
- ארסין (arsine, AsH3)
המידע לגבי השפעות טוקסיות של החומר התקבל ממאגר ה- MSDS ,
.RTECS - Registry of Toxic Effects of Chemical Substances
המאגר כולל מידע לגבי ריכוזים של החומר שעלולים להיות טוקסיים לגוף האדם. נזקים אלו כוללים פגיעה בתאי הדם האדומים, דימומים (עם/ללא אנמיה), פגיעות במערכת העיכול והכליות, דימומים בשתן, פגיעה בעוברים אצל נשים בהריון.
- מימן (Hydrogen, H2)
המידע לגבי השפעות טוקסיות של החומר התקבל ממאגר ה-
CHRIS - Chemical Hazard Response Information System.
המאגר מציין שבהעדר כמות מספיקה של חמצן (תנאי איוורור בלתי הולמים), חשיפה לרמות גבוהות של מימן בנשימה עלולה לגרום לסחרחורות, איבוד הכרה ואף לגרום למוות. מגע של מימן נוזלי עם העור או העיניים גורם לצלקות בדומה לכוויות.
- חומצה גפרתית (Sulfuric acid, H2SO4)
השפעות נזקי החשיפה מחומצה גפרתית לגוף האדם מצויינות בחוברת המידע של המוסד לבטיחות וגיהות
ת-126- מצברי עופרת-חומצה, סיכונים בעבודה ודרכי מניעתם, עמוד 13 (קישור לחוברת צויין לעיל בסעיף 1).
|