מדריך: פגיעה מליקוי בטיחותי במדרכה, בכביש או במבנה ציבורי מאת: עו"ד אלי מאור *
החוק מחייב מועצות מקומיות, עיריות ומחזיקות מבנים או אתרים בהם מבקר קהל של אנשים בדרך קבע, לדאוג לשלומם ובטיחותם של המבקרים ע"י נקיטת אמצעי זהירות ותחזוק המבנה או הכביש בצורה נאותה ובטיחותית. כך שמדרכה שבורה, כביש שבור, מעקה לא יציב או כזה הגורם להחלקה, הינם בדיוק מסוג המפגעים שעל רשות מקומית להיות ערה להם ולדאוג לתקנם במהירות האפשרית ולצפות שאי תיקונם עלול להביא לפגיעה בגוף של הולך הרגל או מבקר תמים באתר. יודגש כי החובה חלה גם בשטחים פתוחים מתחת לכיפת השמיים וגם במבנים סגורים. שטחים פתוחים הכוונה היא למדרכות, כבישים או גנים ציבוריים או גני שעשועים, השייכים לרשות מקומית או עירייה, ואתרים למטיילים השייכים לרשות הטבע והגנים או לחברה להגנת הטבע. מבנים סגורים הכוונה בד"כ למבנים עם אופי "ציבורי", כאלו המיועדים מטיבם לקהל מבקרים, כמו לדוג' מבנים השייכים לקופות חולים, בתי חולים, מלונות ובתי הארחה, משרדי ממשלה ועיריות וכד'. אם חלילה נפגעתם כתוצאה ממכשול ונגרם לכם נזק, להלן מדריך למספר פעולות שיש לנקוט על מנת לקבל בסופו של יום פיצוי מקסימלי, המבוסס על שאלות שבד"כ מפנים אלי לקוחות, שנפגעו כתוצאה ממכשול דרך או ממפגע במבנה.
נפצעתי כתוצאה ממפגע, מתי חברת הביטוח תחויב לשלם לי פיצוי? מאחר ותביעות של
נפילות כתוצאה ממפגעים החלו בישראל כבר לפני עשרות שנים, קיימת פסיקה ענפה בנושא
שעיקרה על רגל אחת, שרשות עירונית או מוסד או מחזיקי מבנה, שצופים שיביאו
בשעריהם קהל של מבקרים חייבים לדאוג במסגרת הסביר, לתקינות שטחים
או מתקנים אשר ברשותם. כמובן, שככל שעוצמת הפגיעה חזקה יותר וגיל הנפגע צעיר יותר, כך בד"כ סכום הפיצוי יהא גבוה יותר.
צלמו בהקדם האפשרי את המפגע ו/או המכשול שגרם לפציעתכם חשוב לצלם את המפגע, הבור או הדבר שממנו נגרמה נפילתכם באור יום, מכל מיני זוויות ובהקדם האפשרי. היו בעבר מקרים בהם העירייה עם או בלי קשר לכך שדווח לה על פגיעה בגוף כתוצאה ממפגע, מיהרה לתקן את המפגע, דבר שהביא לקושי לנפגע להוכיח תביעתו בבית המשפט... עו"ד המתמחה בתביעות נזיקיות ידאג לצרף העתק צבעוני וסרוק של התמונות המקוריות של המפגע לכתב התביעה, שיוגש לבית המשפט, דבר שיסייע לשכנע את השופט, שהמפגע הינו ברור ובלתי סביר ומחדלה של העירייה מלתקנו, מהווה רשלנות שבגינה מגיע לנפגע פיצוי כספי.
יש לקחת את פרטי
העדים לתאונה יובהר כי אין הדבר מבחינת חובה ונפגעים בתאונות כתוצאה ממכשול דרך שהיו בגפם במועד התאונה, גם כן הצליחו להוכיח תביעתם ולזכות לפיצוי כספי.
יש להתייעץ עם
עו"ד המתמחה בדיני נזיקין לפני כל פעולה עקב גילה המבוגר השבר לא התאחה בצורה מושלמת והיא היתה צפויה לעבור סידרת ניתוחים. ל' פנתה לעירייה באופן עצמאי שהציעה לה פיצוי כספי של 5,000 ש"ח, כשלדבריהם "זהו המקסימום שהם יכולים לתת לה…" בטרם חתמה ל' על הסכם הפשרה מול העירייה, היא הופנתה אלי ע"י בני משפחתה והתייצבה במשרדי עם בעלה לפגישת יעוץ ללא תשלום, כשבידיה כל המסמכים הרפואיים. מבחינת זמן, הספיקו לי לא יותר מ- 5 דקות על מנת להבין כי הפיצוי שמגיע לה הוא לפחות פי 10 וגם זאת אפילו מבלי צורך להגיש תביעה לבית המשפט... ל' חתמה בפני על הסכם ייפוי כוח לעו"ד ולאחר סדרת מכתבים עם חברת הביטוח ובמקביל התייעצות עם מומחה אורטופדי, שמשרדי נועץ עימו בדרך קבע, הביאו לקבלת פיצוי מקסימילי שמטעמים של צנעת הפרט וגובהם הקיצוני לעומת הסכום שהוצע לה בתחילה ע"י העירייה (5,000 ש"ח) הנני מעדיף שלא לפרטם. בעניין זה חשוב לציין כי לעניין זה יצוין כי עוה"ד המטפלים בדרך קבע בתביעות מסוג זה אינם נוהגים לקחת שכ"ט מראש, אלא באחוזים מכספים שתקבלו בפועל בסופו של ההליך, לכן אם בסופו של יום, לא יפסק לכם כל פיצוי, אזי גם עורך הדין שלכם לא יהא זכאי לשכר טרחה בכלל!
לסיכום, היה ונפגעתם חלילה כתוצאה ממפגע, המלצתי אליכם לעשות הדברים הבאים : 1. לצלם בהקדם האפשרי את המפגע ו/או המכשול שגרם לפציעתכם. 2. לקחת את פרטי העדים לתאונה. 3. להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני נזיקין לפני כל פעולה.
|