השפעות בריאותיות של חשיפה תעסוקתית לאבקת חלבממצאי מחקר חדש וראשון מסוגו, אשר נערך בתאילנד ובחן את ההשלכות של חשיפה לאבקת חלב על מערכת הנשימה, מעלים כי עובדים במפעלים ליצור ואריזה של אבקת חלב, שנושמים ריכוזים גבוהים של אבק שמקורו באבקות החלב, נמצאים בסיכון מוגבר לפתח בעיות נשימה. בעיות אלו כוללות עליה בשכיחות 'צפצופים' תוך כדי נשימה, מצבי חסר נשימה וירידה בתפקוד הריאתי.הירידה בתפקוד הריאה נמצאה גם בקרב עובדים שנחשפו לריכוזים נמוכים יותר של אבק שמקורו באבקת חלב. בנוסף, עובדים שהועסקו בהוספת ויטמינים לאבקות החלב באותם מפעלים, סבלו משכיחות גבוהה יותר של גירויים בכפות הידיים. הנתונים הללו התקבלו על פי השוואת מדידות של האבק בר הנשימה ובאמצעות מדידת כושר הנשימה על ידי ספירומטר בקרב עובדי יצור במפעלי אבקות חלב בתאילנד, לאלו של עובדי משרד באותם מפעלים. המקור:
המוסד לבטיחות ולגיהות |