www.osh.org.il

 

 

אמנת סיאול בנושא בטיחות ובריאות תעסוקתית

הוועדה העליונה לבטיחות ולבריאות – The Safety and Health Summit

 

 

בתאריך 29 ליוני 2008, התקיים בסיאול שבקוריאה הקונגרס העולמי ה- 18 לבטיחות ובריאות בעבודה. הקונגרס אורגן על-ידי ארגון העבודה הבינלאומי (ILO), הארגון הבינלאומי לביטחון סוציאלי (ISSA) והסוכנות לבטיחות ולבריאות בתעסוקה של קוריאה (KOSHA), בהשתתפות אנשי מקצוע בכירים, נציגי מעסיקים ועובדים, נציגי הביטחון הסוציאלי, קובעי מדיניות ומנהלים.

 

ההצהרה הבאה התפרסמה במסגרת הוועדה העליונה לבטיחות ולבריאות של הקונגרס:

 

 

 

בהיותנו ערים לתוצאות החמורות של תאונות עבודה ומחלות הגורמות לכ- 2.3 מיליון מקרי מוות בשנה בעולם, והפסד כלכלי של 4% מסה"כ התוצר הלאומי הגולמי (GDP), 

בהכירנו בתרומה של שיפורים בנושאי הבטיחות והבריאות בתעסוקה לתנאי העבודה, לתפוקה ולהתפתחות כלכלית וחברתית,

בהכירנו בכך שהזכות לסביבת עבודה בטוחה ובריאה היא זכות אנושית בסיסית, ושתהליך הגלובליזציה חייב להיות מלווה בפעילות מונעת שתבטיח בטיחות ובריאות בתעסוקה לכל,

בהכירנו בחשיבותם של הכלים והאמצעים למניעת תאונות ומחלות מקצוע המוצעים על-ידי ארגון העבודה הבינלאומי  (ILO), והתפקיד החשוב שממלא הארגון העולמי לביטחון סוציאלי ISSA ותרומת חבריו ביישום האמצעים האלה,

בהכירנו שקידום הבטיחות והבריאות בתעסוקה ומניעת תאונות עבודה ומחלות בעבודה מהווים מרכיבים מרכזיים בתפקידי ארגון העבודה הבינלאומי, בסדר היום של "עבודה ראויה" (Decent work agenda), ובמנדט של ISSA,

 

בהכירנו בחשיבות החינוך, ההכשרה, הייעוץ, וחשיבות חילופי מידע ונוהגים טובים (best practices), למטרות מניעה,

 

בהכירנו בתפקיד החשוב של ממשלות, שותפים חברתיים, ארגוני בטיחות וגיהות, ומוסדות ביטחון סוציאלי בקידום הבטיחות ובמתן טיפול רפואי ושירותי תמיכה ושיקום לנפגעים,

 

בהכירנו בחשיבות של שיתוף הפעולה בין ארגונים ומוסדות בינלאומיים,

 

ובהיותנו מקדמים בברכה את הקדמה המושגת על-ידי מאמצים לאומיים ובינלאומיים לשיפור הבטיחות והבריאות בעבודה

 

אנו מצהירים כי:

1.    החברה כולה אחראית לשמירה על רמה גבוהה של בטיחות ובריאות בתעסוקה, וכל חבריה חייבים לתרום להשגת מטרה זו על ידי מתן קדימות לנושאי בטיחות ובריאות בעבודה בסדר היום הלאומי, ועל-ידי טיפוח תרבות מניעתית לאומית בבטיחות ובבריאות בתעסוקה.

2.    פירושה של תרבות מניעתית לאומית בבטיחות ובריאות בתעסוקה הוא שבכל הרמות מכבדים את הזכות לסביבת עבודה בטוחה ובריאה, ושממשלות, מעסיקים ועובדים משתפים פעולה   בהבטחת סביבת עבודה בטוחה ובריאה באמצעות מערכת מוגדרת של זכויות, תחומי אחריות וחובות, ושלעקרון המניעה ניתנת הקדימות הגבוהה ביותר.

3.    יש לקדם שיפור מתמיד בבטיחות ובבריאות בעבודה באמצעות יישום גישה מערכתית לניהול בטיחות ובריאות בתעסוקה, כולל פיתוח מדיניות לאומית התואמת לעקרונות המובאים בחלק השני של אמנת הבטיחות והבריאות בעבודה של ארגון העבודה הבינלאומי משנת 1981 (מס. 155).

4.    על הממשלות:

א.    לאמץ את אמנה מספר 187 של ארגון העבודה הבינלאומי שפורסמה בשנת 2006
(ILO Promotional Framework for Occupational Safety and Health Convention), ואמנות רלוונטיות אחרות של הארגון בנושאי בטיחות ובריאות בתעסוקה, ולהבטיח את יישומן כאמצעי לשיפור ביצועי הבטיחות והבריאות בעבודה ברמה הלאומית.

ב.    להבטיח נקיטת פעולות רצופות ליצירה וקידום תרבות מניעתית לאומית בבטיחות ובבריאות בעבודה.

ג.     להבטיח את השמירה על הבטיחות והבריאות בתעסוקה של עובדים על ידי מערכת אכיפה הולמת, כולל מערך אפקטיבי של פיקוח על העבודה.

5.    על המעסיקים לדאוג כי:

א.    המניעה תהיה חלק אינטגרלי של פעילויותיהם, שכן רמה גבוהה של בטיחות ובריאות בתעסוקה תורמת גם לביצועים עסקיים טובים.

ב.    בארגון יקוימו מערכות יעילות לניהול בטיחות ובריאות בתעסוקה שישפרו את הבטיחות והבריאות במקום העבודה.

ג.     עובדים ונציגיהם יהיו מעורבים בכל ההחלטות והפעולות המתייחסות לבטיחותם ובריאותם בעבודה, יקוימו עימם התייעצויות, והם יקבלו הדרכות ומידע הרלוונטי לבטיחותם ולבריאותם בעבודה.

6.    מתוך הכרה של זכות העובדים לסביבת עבודה בטוחה ובריאה, יש להיוועץ עימם בנושאי בטיחות ובריאות. על העובדים:

א.    למלא אחר הוראות ונוהלי הבטיחות והבריאות בתעסוקה, כולל לגבי שימוש בציוד מגן אישי.

ב.    להשתתף בפעולות הדרכה וקידום המודעות בנושאי הבטיחות והבריאות.

ג.     לשתף פעולה עם המעסיק בכל הקשור ליישום אמצעים להגברת הבטיחות והבריאות בעבודה.

7.    הקונגרס העולמי לבטיחות ובריאות בעבודה הוא המסגרת האידיאלית לשיתוף ידע וניסיון ביצירת מקומות עבודה בטוחים, בריאים ויצרניים.

8.    ההתקדמות בהשגת בטיחות ובריאות תעסוקתית תיבחן בקונגרס העולמי ה-19 שיערך בשנת 2011.

9.    משתתפי הוועדה העליונה מתחייבים להיות דמויות מובילות בקידום תרבות מניעתית לאומית בבטיחות ובבריאות בעבודה, והצבת הבטיחות והבריאות בעבודה במקום גבוה בסדר היום הלאומי.