28.04.06 - יום השנה העולמי לבטיחות ובריאות בעבודה:

התמודדות עם האיידס במיגזר התעסוקתי

 

 

ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) החל בשנת 2001 לארגן בכל שנה את יום השנה העולמי לבטיחות ובריאות בעובדה.  יום זה נועד לקדם את התהוותה של תרבות בטיחות ובריאות מונעת במקום העבודה.  יום השנה ב-2006 יחול ב-28 לאפריל ויתמקד במניעת תאונות ומחלות מקצוע וצמצום התמותה מהן, עבודה בטוחה וקידום התייחסות הוגנת לעובדים. בכלל זה, יודגש הצורך לצמצום התמותה ממחלות ותסמונות הכשל החיסוני הנרכש -  HIV/AIDS, והגדלת הוגנות מקום העבודה בסוגיה זו ע"י הסרת ההתייחסות הסטיגמטית והמפלה בו למחלות אלה.

 

התפשטות ה – HIV/AIDS הביאה את המחלה לממדי מגיפה, הגורמת למשבר עולמי ומהווה את אחד האיומים הגדולים על התפתחות וקידמה חברתית בעולם. המחלה חותרת תחת הישגים כלכליים וחברתיים במדינות הנגועות ומאיימת על בטחון ויציבות החברה בהן. במדינות תת הסהרה באפריקה יוצר משבר האיידס מצב חירום.

המחלה המתפשטת מהווה איום גדול גם על עולם העבודה ומשפיעה על המגזר היצרני של כוח העבודה, על פריון עבודתו ורווחיו הכלכליים עקב איבוד כישורים ונסיון והגדלת עלויות טיפול. בנוסף, נפגעות זכויות העובדים הנשאים והחולים עקב אפליה וסטיגמה כלפיהם, ביחוד כלפי נשים וילדים.

מסיבות אלה רואה עצמו ארגון העבודה הבינלאומי מחוייב לצאת בהצהרת כוונות חדה, מלווה בקוד נוהג טוב ופעולה (code of practice) לגבי האיידס בתוך המגזר התעסוקתי.

מטרות הקוד:

  1. מתן כלי מסייע למניעת התפשטות המגיפה
  2. בקרה וצמצום ההשפעה של המחלה על עולם העבודה.
  3. מתן תמיכה ודאגה לעובדים שנפגעו, וצמצום השפעת המחלה על משפחות העובדים.
  4. ביעור הסטיגמה והאפליה של עובדים בגלל היותם נשאים או חולים.

הקוד הוא תולדה משותפת של ILO, שלושת מגזריו המיוצגים בכל מדינה חברה (ממשלה, מעסיקים, עובדים) ושותפים בינלאומיים אחרים. הוא מספק קווים מעשיים מנחים לקובעי מדיניות, ארגוני מעסיקים ועובדים, ושותפים חברתיים אחרים. הוא ינחה גם כיצד ליצור וליישם מדיניות הולמת במקום העבודה, תכניות מניעה והשגחה, ואסטרטגיות גישה לעובדים בכל המגזרים (ציבורי, ממשלתי, פרטי). 

עקרונות קוד הנוהג הטוב:

  1. הכרה בתסמונת הכשל החיסוני הנרכש כמחלה לכל דבר במקום העבודה. הכרה זו חיונית לא רק בגלל השפעת המחלה על מקום העבודה אלא גם בגלל שלמקום העבודה חלק במאמץ הגלובלי לצמצום אפקט המחלה.
  2. מניעת אפלייה של עובדים שנפגעו באיידס או מהווים נשאים. מניעה זו היא ברוח עבודה הוגנת וכבוד לזכויות האדם. הטלת תו דופי על אדם נגוע מחבלת בקידום המאמצים למנוע את המחלה.
  3. הכרה בשוויון המינים. לנשים סיכוי גבוה יותר להידבקות במחלה עקב סיבות ביולוגיות, חברתיות-תרבותיות וכלכליות, ופגיעותן מהמחלה בכל המובנים גבוהה יותר מגברים. ביסוס השוויון בין המינים תורם לצמצום התפשטות המחלה.
  4. יצירת סביבת עבודה בריאה ובטוחה ככל האפשר. סביבה זו מסייעת למניעת הפצת המחלה.
  5. פיתוח דו-שיח חברתי בין עובדים, מעסיקים ונציגי ממשלה, ובין כל אלה גם נפגעי איידס, כדי להשיג שיתוף פעולה ואמון בין הצדדים בפעולות לצמצום המחלה.
  6. הימנעות מסינון עובדים פגועים וניפויים מהעסקה.
  7. חסיון על מידע ושמירת סודיות לגבי פגועי איידס הן בשלב מועמדות לעבודה והן בשלב ההעסקה וגם ע"י עמיתים לעבודה. אדם נגוע לא צריך להיות מחוייב לגילוי מצבו כתנאי לקבלה לעבודה.
  8. הדבקה באיידס אינה עילה להפסקת עבודתו של אדם ופיטוריו ממקום עבודתו. יש לאפשר לו להמשיך בעבודתו כל עוד הוא מסוגל.
  9. תסמונת כשל חיסוני נרכש היא ברת מניעה באמצעות אסטרטגיות המונעות את הפצתה לאחרים ומכוונות לתנאים לאומיים נתונים. המניעה יכולה להתרחב ע"י שינוי התנהגות, פיתוח ידע וטיפוח סביבה בלתי מפלה.
  10. הזדהות, דאגה ותמיכה צריכים להנחות את התגובה ל-  HIV/AIDS בעולם העבודה. אין למנוע מעובדים ובני משפחותיהם את הזכות והגישה לשירותי בריאות ולהטבות של תכניות לבטחון חברתי ומסגרות תעסוקתיות.

 

מספר מדינות השיגו כבר דרגת הצלחה מסויימת בהאטת התפשטות המגיפה וצמצום השפעותיה על הפרט ועל הקהילה. הישג זה מושתת על ישום עקרונות מפתח של קוד הנוהג הטוב והפעולה שנוצר ע"י ה– ILO, תוך גילוי מנהיגות בעלת מחוייבות, שימוש בגישות רב-סקטוריאליות, שיתוף עם החברה האזרחית וחינוך. העקרונות מותנעים באופן אפקטיבי ע"י השותפים החברתיים.  באמצעות התנעת עקרונות הקוד יתמוך ארגון העבודה הבינלאומי במחויבויות לאומיות ובינלאומיות להגנת הזכויות והכבוד של עובדים ואנשים שנפגעו מאיידס.

 

 

 

 

 

 

 

עיבד: ד"ר אשר פרדו, PhD מדעי הרפואה, מרכז מידע של המוסד לבטיחות ולגיהות.